Andreas Kramer är Europas näst snabbaste 800-meterslöpare.

Bragden: Andreas Kramer tog EM-silver

Friidrott

Rankad nia i Europa inför mästerskapet, men Andreas Kramer ville mer. 21-åringen från Sävedalen tog under lördagskvällen karriärens första EM-medalj.

Andreas Kramer åkte till EM i Berlin med målsättningen att få springa finalheatet. Med en alldeles strålande säsong i ryggen och nyslaget svenskt rekord pekade det mesta mot att 21-åringen från Sävedalen också skulle lyckas med den bedriften.

När 800-meterslöparen sedan vann sitt kvalheat överlägset ökade förväntningarna och i semifinalen såg han på nytt till att visa vilken form han är i. Med näst bästa tid av samtliga avancerade Kramer till EM-finalen som sprangs under lördagskvällen.

Finalen skulle sedan bli en något stökig historia och Kramer såg ut att vara nära ett fall under det första varvet i en tät klunga, men sedan skulle Sävedalenkillen visa att han inte bara var i finalen för att delta.

In mot upploppet var Andreas Kramer med i tättrion och även om han inte lyckades knäcka polacken Adam Kszczot så tog han sig i mål som tvåa och knep EM-silvret på ett tangerat svenskt rekord. Medaljen är alltså Andreas Kramers första EM-medalj på seniornivå.

  • Adam Andersson031-98 50 67