• Mycket folk hade sökt sig till allt mer populära Jonsereds Trädgårdar i söndags. Caféet var fullt och här passar Marc Hulthén, Alice Nerö, Lia Holmquist och Pernilla Krantz på att ta en fika tillsammans med hunden Renzo. – Det är en trevägskorsning, en blandning mellan Ridgeback, Amstaff och boxer, säger Pernilla.
  • Lasse Williamsson, Jörgen Berg, Ulla Tanggaard, Erik Sundberg och Jens Gullbrandsson i Just as Blue underhöll med bluegrassmusik på Jonsereds Herrgårdsscen i söndags.
  • Ulla Tanggaard, vokalist i femmannabandet Just as blue, som uppträdde på Herrgårdsscenen i söndags
  • Bilder: LEIF LUNDVALL
    Just as blue sjöng också en del lite mer finstämda låtar. ”You can dance in a hurricane - but only if you're standing in the eye” var en av de tänkvärda stroferna publiken fick höra.
  • Sista dagen på semestern. Familjen Floman passade på att gå runt och upptäcka Jonsereds blomstrande trädgård innan konserten.

Bluegrass i gröngräset

Kultur

Solen tittade fram alldeles lagom och slösade sin sista värme över publiken i det lindrigt gröna gräset nedanför herrgården när bandet Just as Blue på söndagseftermiddagen underhöll med sin medryckande bluegrassmusik.

– Vilken miljö. Det är helt fantastiskt här och Jonsereds Herrgårdsscen är nog den vackraste scen jag spelat på, säger Ulla Tanggaard i Just as blue.

Det Göteborgsbaserade bandet bjöd på en skön blandning av egna och andras låtar. Den klassiska bluegrass-­sättningen med gitarr, banjo, fiol, mandolin, bas och dobro förde tankarna till den amerikanska söderns folkmusik men det fanns också många inslag av andra stilar.

– Vi blandar lite av varje. Det är lite pop, soul och blues också och man kan kanske beskriva vår musik som indiebluegrass, säger Ulla som skriver de flesta låtarna i bandet.

Just as blue har varit runt på många spelningar i sommar och nästa vecka väntar Grenna Bluegrassfestival på de fem skickliga musikerna där de flesta även jobbar som musiklärare. Lasse Williamsson, som spelar fiol och alt­fiol, jobbar på Kulturskolan i Partille till vardags.

– Vilken tur vi hade med vädret och vad mysigt det var att spela här i Jonsered, säger Lasse som också passar på att berätta att Kulturskolan firar 75-årsjubileum i höst.

Carola Lindblom och Malene Julander från arrangerande KulturElla var nöjda både med publiktillströmningen, vädret och underhållningen.

– Vi har haft en jättebra sommar ända tills igår då vi fick ställa in konserten med Vier Brillen på grund av vädret. Än är inte sommarens program slut här på Herrgårdsscenen. En höjdpunkt är Ola Magnell som kommer hit den 26 augusti, säger Carola Lindblom som också berömmer samarbetet med Jonsereds Trädgårdar och Partille kommun.