• Bilder: Adam Andersson

BBK föll mot Partille i derbyt: ”Kortslutning”

Fotboll

Björndammen hade chansen att ta serieledningen i division 5, men istället var det Partille IF som på hemmaplan tog tre starka poäng i derbymötet.

Under tisdagskvällen kunde Björndammens BK tagit serieledningen från Zenith i division 5, men då krävdes seger i det prestigefyllda och heta derbyt mot Partille IF. Ett Pif som dessutom gått som tåget den senaste tiden och radat upp segrar. Hemmalaget skulle också visa varför när man tog emot BBK på Lexby IP.

Det var nämligen Partille som tog ledningen i matchens 17:e minut när Samuel Bergagård Dichter fick chansen från nära håll.

– Vi gör mål på vår första chans och det känns inte riktigt rättvist. Jag tycker Björndammen var bättre än oss första kvarten, men sedan blir det väl lite jämnare efter vårt mål, säger Partilletränaren Kim Roland.

Girjoaba kvitterade

Björndammen skulle dock komma med repliken ganska omgående. Drygt tio minuter senare hittade man in med en boll framför målet där Gabriel Girjoaba påpassligt dök upp och enkelt dunkade in 1–1, men gästerna var ändå långt i från nöjda med den första halvleken.

– Det är rent av kortslutning. Jag vet inte vad som hände. Redan från minut ett var vi helt lost på planen. Vi satte inte en passning rätt samtidigt som planen inte var i bra skick och inte tillät så mycket annat än långa bollar. Jag har legat vaken hela natten och funderat på vad som hände, säger Björndammentränaren Edmond Shala.

Lite målchanser

Gästerna försökte ändå komma ut hetare i den andra halvleken och man pratade mycket om att inte stressa upp sig utan spela bollen. Det blev en spelmässig förbättring, men de riktigt heta lägena uteblev.

Istället var det Partille som både spelade upp sig, men också tog chansen när den kom. I matchens 78:e minut fick nämligen inbytte Alexander Dellstrand bollen på pannan och lyckades nicka in 2–1 till Partille vilket också skulle bli slutresultatet.

– Det kändes länge som en sådan där match som skulle sluta 1–1. Det var derby och ställningskrig, säger Kim Roland efter segern.

Vad säger du om perioden ni är inne i just nu?

– Vi vinner mer nu än i början och jag tycker att vi gjort det riktigt bra i de tidigare matcher vi tagit poäng i. I den här känns det lite konstigare för jag tycker inte riktigt att vi gör någon bra match, men så här blir det ibland när man är inne i en bra period. Då vinner man av bara farten, säger Roland.

Jagar ännu toppen

För Björndammens del innebar förlusten att man än en gång missade chansen att kliva upp i tabelltoppen. Kanske var faktumet att man hade den chansen en anledning till underprestationen.

– Jag tror faktiskt att det satt sig lite i bakhuvudet på killarna tyvärr, men det är någonting som vi får för­söka jobba bort, säger Edmond Shala som ändå får konstatera att BBK har det, på pappret, lättaste spelschemat kvar av topplagen.

– Men lagen vi möter slåss för att hålla sig kvar och det kommer bli riktigt tuffa matcher. Det handlar om att vi måste hålla lugnet och hålla oss till vårt spel. Vi får inte bry oss om och falla in i vad de andra lagen håller på med, säger Edmond Shala.

  • Adam Andersson031-98 50 67