Kim Roland.

Starka avslutningen har lyft Partille

Fotboll

Ett ungt lag har vuxit i seniorkostymen – då har Partille IF lyft från botten och avslutade vårsäsongen med att vara obesegrade de sista fem omgångarna.

Förutsättningarna var tydliga redan på förhand. Partille IF skulle ställa ett riktigt ungt gäng spelare på planen i division 5 den här säsongen och målsättningen har hela tiden varit att hålla sig kvar och låta sina spelare komma in i seniorfotbollen.

Inledningsvis såg det också lite tungt ut och Partillelaget fick se sig besegrade gång på gång.

– Vi hade lite oflyt i början också och det kändes som att det inte riktigt studsade med oss, säger Partilletränaren Kim Roland.

Men laget skulle resa sig och den senaste tiden har Partille IF radat upp starka insatser och avslutade inte minst våren med att spela 2–2 mot serieledarna Zenith och där med även säkra att man avslutade vårsäsongen med fem raka matcher utan förlust.

”Kan stå upp”

– Vi har en bra inställningen i gruppen både på matcherna, men även utanför. På slutet kände vi att killarna kom in i det mer och mer och vi fick se att vi kan stå upp och ta poäng flera matcher i rad, säger Roland.

Partille IF kliver in i sommaruppehållet som tabellåttor med 15 inspelade poäng på tolv matcher och laget hoppas bygga vidare på det till säsongens andra halva.

– Det är klart att vi hoppas att trenden håller i sig. Samtidigt är det unga spelare vi jobbar med och då blir topparna höga och dalarna låga så vi behåller vår målsättning att hålla oss kvar i serien och att spelarna ska få växa in i seniorfotbollen, säger Kim Roland.

  • Adam Andersson031-98 50 67