Ska elever torka ut?

Partille

Många personer kan på dagarna känna att de skulle vilja ha en klunk vatten. Men var? I ett flertal andra länder finns det dricksfontäner, även på badhus och vissa andra ställen. Men här är det inte ofta som man ser dem, särskilt inte i skolor. Där går elever som behöver vara pigga för att klara skoldagar, vilket kan vara svårt. Det är lätt att bli av med vatten i skolan men svårare att fylla på.
Vi studenter blir nervösa och varma i skolan, då svettas vi. Det är några anledningar till att vi blir av med vatten. Vi behöver vatten och blir trötta och hängiga utan det, hur ska vi lösa detta?
Jo, man kan gå in på toaletten, men hur ska man göra där? Det finns inga muggar att dricka med och att köpa så mycket plastmuggar är inte bra för miljön, när det produceras och slängs så mycket plast. I längden så kommer det också att bli dyrare än dricksfontäner. Ska man böja ner huvudet och ha munnen där flera tusentals personer har tvättat sina smutsiga händer, eller ska vi dricka med våra händer? Det kan inte vara jättehygieniskt. Man kan ta med sig en flaska hemifrån, men är det den bästa lösningen, att majoriteten av elever tar med sig en t.ex. plastflaska? Man kan glömma den, hemma eller på en bänk. Tänk hur många flaskor som bara skulle stå och skräpa, runt och i skolor.
Vatten är något vi behöver och en dricksfontän är ett bra sätt för många att lätt få i sig något att dricka, det behöver inte vara så svårt. Vi kan spara på lite pengar, t.ex. genom att inte köpa “onödig inredning” och plastblommor till skolan, eller kontorsmappar.
Vi elever kan också försöka att inte tappa bort så många pennor och suddgummi, så vi inte behöver köpa in lika mycket av det och istället försöka hitta bra dricksfontäner.
Törstig elev