Långsiktiga planen fortsätter för Jonsered

Fotboll

Nykomlingar i division 3, men hittills har inte Jonsereds IF visat några tecken på att det är just det man är. Nu siktar laget på att fortsätta jobba strukturerat för att i första hand säkra nytt kontrakt.

Jonsereds IF behövde inte alls lång tid på sig för att komma in i division 3-spelet som nykomlingar. Efter en uddamålsförlust i premiären mot nuvarande serieledarna knep man tre poäng redan i den andra omgången mot Landvetter och sedan har det varit ett stabilt Jif som avklarat den första halvan av säsongen.

”Bra träningsmängd”

– Vi är ganska nöjda poängmässigt. Som vanligt så tappar man några poäng och vinner några poäng, men vi har haft bra träningsmängd på spelarna. Det finns bitar vi är nöjda med även om det såklart också finns bitar att jobba på och det ska vi göra också, säger Jonseredstränaren Fredrik Robertsson.

Ligger sexa

Laget har spelat in 18 poäng på sina 13 matcher och ligger med den noteringen på en sjätteplats när serien tar sommaruppehåll, vilket man är seriens klart bästa nykomlingslag på så här långt.

– Det är många olika bitar som ligger bakom att det gått bra. Både taktiskt och tekniskt, men mer än så vill jag inte gå in på de bitarna. Sedan tror jag det handlar om att vi har en bra grupp människor med bra karaktärer i laget, säger Robertsson.

Vad tänker du i målsättningsväg inför hösten?

– Vi var ödmjuka inför, men kände att vi ville vara ett mittenlag och den målsättningen står vi fast vid. Sedan är det också så att vi lägger största fokus på att jobba vidare med den långsiktiga planen vi lagt upp och den är kanske viktigare än placering och poäng, men prio är såklart att vara ett division 3-lag även nästa säsong, säger Fredrik Robertsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67