• Bilder: Leif Lundvall
  The Good Old Days. Det syntes på scenen att Claes Malmberg och Jan Malmsjö trivs med varandra. De båda roade publiken med humor och skönsång på sommarteatern i Jonsered.
 • Proffsiga Hanna von Spreti i ett nummer tillsamman smed Nina Hammarklev och Ellen Lindström.
 • Claes Malmberg spelar saxofon med känsla och lär publiken och orkestern hur det ska låta när riktig jazz spelas.
 • Claes Malmberg och sångerskan och dansaren Hanna von Spreti.
 • Karl Oskar och Kristina gestaltade av Claes Malmberg och Eva-Lotta Bernström.
 • The Good Old Days. Det syntes på scenen att Claes Malmberg och Jan Malmsjö trivs med varandra. De båda roade publiken med humor och skönsång på sommarteatern i Jonsered.
 • Eva-Lotta Bernström roade med sina monologer, bland andra den om Rabarber-Barbara.
 • Hanna von Spreti sjöng ”En näktergal sjöng i Jonsered”. En fin hyllning till Jonsered med text av Stefan Livh.
 • ”Calcutta finns vid Ganges och Basel finns vid Rhen”. Jan Malmsjös röst lät precis som den alltid har gjort, det vill säga enastående i sitt slag. Han hann sjunga de flesta av sinariktigt välkända hits, bland annat ”Madeleine”.
 • Jan Malmsjö trollband publiken med sina välkända sånger.
 • Trummis i den tighta och följsamma orkestern, som också bestod av Benneth Fagerlund och Matz Nilsson, var Partillesonen Per Boqvist.
 • Mr Mancold. Ellen Lindström, Hanna von Spreti, Eva-Lotta Bernström och Nina Hammarklev gjorde sig lustiga över mäns förmåga eller rättare sagt oförmåga att hantera en liten förkylning.

Folkligt, Festligt, Fullsatt!

Jonsered

Denna klassiga rubrik passar alldeles utmärkt för att beskriva den efterlängtade premiären på sommarteatern ”The Good Old Days” på herrgårdsscenen vid Jonsereds trädgårdar.
– Jag är mer än nöjd med kvällen. Premiären gick jättebra och publiken var fantastisk, säger Claes Malmberg.

Kön av bilar och fotgängare på vägen upp till Jonsereds herrgård ringlade lång på fredagskvällen. Vädret var underbart och förväntan var stor på en smått historisk första sommarföreställning på ett helt nytt ställe.

En av åskådarna var Lasse Kronér som var med i uppstarten av teatern.

– Claes och jag var här och rekade och vi blev på en tiondel totalt förälskade i platsen. Trots att jag bott flera år i Partille hade jag faktiskt aldrig varit här vid Jonsereds trädgårdar tidigare. Vi bestämde oss direkt och sedan har vi fått bästa bemötandet av kommunen. Jag ser fram emot kvällen något otroligt, säger Lasse.

Och Lasse Kronér och resten av den tusenhövdade publiken blev verkligen inte besvikna. Ensemblen med Claes Malmberg, Jan Malmsjö, Hanna von Spreti, Eva-Lotta Bernström, Nina Hammarklev och Ellen Lindström levererade på högsta nivå.

Det blev en synnerligen underhållande kväll med massvis med skratt. Humorn och monologerna blandades med ljuvlig sång och musik och sommarkvällen visade sig från sin allra bästa sida.

Man kan konstatera att 86-årige Jan Malmsjö är still going strong och att rösten fortfarande håller högsta klass. Malmsjö hann med de allra flesta av sina riktigt stora nummer från ”En sång en gång för länge sen” till ”Vår bästa tid är nu”.

– Jag är jättenöjd med kvällen och vilken otroligt härlig publik vi hade, säger Jan Malmsjö när han pustar ut i logen efter föreställningen.

Claes Malmberg drog naturligtvis ett stort lass under kvällen. Den folkkäre artisten är en mästare på att få med sig publiken. Han hade många otroligt roliga nummer där orden fullkomligt forsade ur honom. Ett var när han spelade saxofon och visade vad jazz egentligen är. En annan höjdpunkt var när han presenterade bandet. Claes Malmberg är verkligen en improvisationernas kung.

– Jag tycker vi fått ihop en fin sammansättning av det hela, säger en märkbart nöjd teaterdirektör.

En ny klassiker fick också se dagens ljus på premiären när en lysande Hanna von Spreti sjöng en version av ”A Nightingale Sang in Berkeley Square” men med ny underbar text – ”En näktergal sjöng i Jonsered”.

– Spelplatsen var bedårande och det var så roligt att sjunga låten om Jonsered. Det är Stefan Livh som har skrivit texten och den låten får vi nog spela in efter det här gensvaret, säger Hanna.

Eva-Lotta Bernström var den fjärde glänsande hörnpelaren i ensemblen och hon drog ner skratt framförallt med sina monologer och sketcher. Tungvrickningsberättelsen om Rabarber-Barbara var bara ett av numren man sent kommer att glömma.

– Det är en föreställning med en annorlunda blandning av både högt och lågt. Vi sa till varandra innan att nu ska vi bara gå ut och ha roligt och det hade vi. Nu har vi beställt bra väder till resten av de kvällar vi uppträder också, säger Eva-Lotta som tidigare har gjort stor succé på Falkenbergsrevyn.

I publiken fanns många inom underhållningsbranschen, många som kom från andra ställen än Partille och givetvis också många från vår egen kommun.

– Det är så roligt att det händer något så här stort hos oss på kulturområdet. Sommarteatern är viktig för hela Partille kommun och för att få Jonsered mer känt. Konstigt nog är det många som inte varit här trots att det är ett så vackert ställe, säger Kristina Svensson som är kultur- och fritidschef i Partille.

Ensemblen fick stående ovationer efter avslutningsnumret och efter varietén var det många som nöjda gick hem med ett stort leende i ansiktet.

– Jag bara satt och njöt. Det var en enastående kväll. Premiärer kan vara jobbiga men den här var jätte-jättebra, säger Lasse Kronér.

 • Leif Lundvall