BBK går stenhårt för avancemang

Fotboll

Visserligen förlust senast mot serieledarna, men Björndammens BK går in i sommaruppehållet med en väldigt bra känsla. Nu vill laget avsluta bra och ta steget upp.

Det blev inte riktigt någon rivstart på serien för Björndammens BK i årets upplaga av division 5. Laget föll i de två inledande matcherna och fick genast börja jaga.

– Vi hade hälften av våra spelare borta på grund av sjukdomar och semestrar, säger BBK-tränaren Edmond Shala.

Men spelarna kom tillbaka och sedan har Björndammen gått som tåget. Laget har radat upp segrar och har efter de två inledande matcherna ett facit på åtta vinster, en oavgjord och en förlust.

– Vi har gått från klarhet till klarhet. Vi har kämpat, sprungit och spelat för varandra. Allt har stämt och vi har inte haft en ”one man show” som det varit tidigare år. Vi har en riktigt bra lagkänsla, säger Shala.

Föll mot Zenith

Det vara bara i det senaste mötet med serieledarna Zenith som spelet hackade rejält för BBK som föll med 3–0.

– Absolut ingenting stämde i den matchen. Vi gjorde precis motsatsen mot det vi pratade om i omklädningsrummet. Man har nästan väntat lite på att det skulle komma en dålig match, men det var synd att den kom just då, säger Björndammentränaren.

BBK ligger trots fallet mot Zenith på en andraplats i tabellen när man kliver in i sommaruppehållet. Man är fem pinnar bakom täten, men har en match mindre spelad. Nu siktar laget på att förbereda sig väl för en bra höst och gå för ett avancemang till division 4.

– Vi ligger tvåa i serien så det är dumt att säga någonting annat. Vi ska gå för det och det ska bli riktigt kul. På pappret har vi ett lag för division 4, men vi får se om vi lyckas ta oss dit, säger Edmond Shala.

  • Adam Andersson031-98 50 67