Bild: Privat
Medaljörer. Victoria Johansson och Nina Flack har inlett bowling-EM på absolut bästa sätt och ser inte ut att sakta ned inför fortsättningen.

X-caliburduons superstart i EM

Bowling

Två distanser avklarade och tre medaljer är i land. X-caliburspelarna Victoria Johansson och Nina Flack kör just nu över allt motstånd i EM.

Just nu pågår bowling-EM för damer i Bryssel. Bland de sex spelarna i det svenska laget finns två från Partilleklubben X-calibur. Det är Victoria Johansson och Nina Flack som just nu är på plats och inledningsvis har duon briljerat mot övriga Europaeliten.

– Man kommer ju in i ett flow när det går bra för allihopa och vi känner att vi spelar bättre än de andra gör, säger Nina Flack till Partille Tidning.

Redan under mästerskapets första distans som var singelspelet tog Victoria Johansson hem duons första medalj. Johansson gick vidare som en av fyra till semifinalen och där tog hon sig också vidare till en finalmatch mot landsmanninan Cajsa Wegner. Där tog det stopp för ”Vicky” som dock fick inleda EM med att knipa en silvermedalj.

– Det är klart att det är skönt att få en sådan start nu när man kommit tillbaka till landslaget. Samtidigt är det ju guld man vill ha och det har varit lite som fattats för det, men jag har absolut inte lämnat banan besviken, säger Johansson.

För Nina Flacks del slutade singelspelet med en åttondeplats.

– Det kändes ändå som en bra start på mästerskapet. Att jag avslutade lite bättre än jag började gjorde också att känslan blev bra inför fortsättningen, säger Flack.

Efter det var det dags för tvåmanna där Victoria Johansson kamperade ihop med singelspelets guldmedaljör Cajsa Wegner och Nina Flack klev upp på banorna tillsammans med Isabelle Hultin och det skulle bli uppvisning från de svenska lagen.

Sverige hade för första gången någonsin samtliga tre tvåmannalag i semifinal. För Victoria Johansson innebar det möte med det svenska tredjelaget och för Nina Flacks del blev motståndet franskt.

– Vi var lite spända där och spelade inte jättebra, men det räckte ju ändå, säger Flack.

Det skulle bli Victoria Johansson och Cajsa Wegner mot Nina Flack och Isabelle Hultin i final. Där klev Nina Flack fram.

I sin sista ruta behövde X-caliburspelaren två strike för att säkra EM-guldet och då visade Flack sin rutin.

– Första var inte ett jättebra slag, men det blev strike och den andra slog jag väldigt bra.

Flack levererade och säkrade karriärens sjunde EM-guld varav fyra har kommit i just tvåmanna.

När den här tidningen skickades i tryck pågick tremanna där både Nina Flack och Victoria Johansson satt sig i strålande utgångslägen för att säkra nya medaljer. Båda spelarna ligger också bra till för att slåss om medalj i all event, som innebär alla distanser sammanlagt.

– Det är klart att det är målsättningen att ta medalj i all event. Det är ju vad man presterat hela veckan och det känns väldigt stort, säger Nina Flack.

– Det finns definitivt guld kvar att hämta. Nyckeln här är att ha rätt bolltempo och jag känner att jag hittat rätt känsla så det är bara att fortsätta ladda för det som är kvar, säger Victoria Johansson.

  • Adam Andersson031-98 50 67