• Bild: Adam Andersson
    Erik Westermark och Jesper Westermark.
  • Bild: Adam Andersson
    Gustav Ludwigson.

Westermark frälste Gais – efter Ludwigsons show

Fotboll

Stort superettanderby mellan Öis och Gais – då gjordes tre av fullträffarna i det galna målkalaset av tidigare Sävedalenspelare.

Under tisdagskvällen spelades ett hett derby i superettan på Gamla Ullevi mellan Öis och Gais och då fanns också flera Sävedalenprofiler med. I Gais spelar som bekant bröderna Erik och Jesper Westermark som både har Sävedalens IF som sin moderklubb och än bor i Sävedalen. I den röda tröjan på andra sidan stod Gustav Ludwigson som tog sig till Öis via just Sävedalens IF och det var Ludwigson som såg ut att bli den stora derbyhjälten.

Efter att Gais tagit en tidig 1–0-ledning var det nämligen Gustav Ludwigson som klev fram. Först stod den tidigare Sif-spelaren för en liten soloprestation innan han placerade in 1–1 med vänsterfoten strax utanför straffområdet.

Kort därpå höll sig Ludwigson framme igen kunde på ett friläge iskallt rulla in Öis ledningsmål.

–  Det här kunde jag inte drömma om, även om jag blickade mot det. Att både få spela och göra mål, det är en speciell känsla, säger Gustav Ludwigson till GP efter derbyt.

Örgryte såg sedan än mer ut att gå mot segern när laget skaffat sig en 4–2-ledning, men Gais var inte klara. Inte heller Jesper Westermark.

Med några minuter kvar av ordinarie matchtid nådde nämligen Westermark högst på en boll i straffområdet och efter en lätt touch med huvudet lyckades han styra in reduceringen som banade vägen för slutresultatet 4–4.

–  Just nu kan jag inte glädjas åt målen, men kanske en annan gång i framtiden. Men nu är det väldigt svårt att göra det, säger en besviken Gustav Ludwigson till GP efter poängtappet.

  • Adam Andersson031-98 50 67