Vi i V Vill

Partille

I förrgår rivstartade Partilles lokala valrörelse. Så skedde i kommunfullmäktiges budgetdebatt. Strax stormade Allianspartierna emot oss. Varför? Jo, för att V Vill mest. För att Vi i V vill höja skatten med 55 öre. Fastän vi vet att detta kostar oss låginkomsttagare 125 kronor i månaden. En skattehöjning är förstås inget självändamål, tvärtom, men nu får det vara nog. Snålandet kostar oss ännu mycket mera!

Vi i V förstår inte varför våra småttingar ska tvingas in i Västsveriges väldigaste barngrupper. Vi i V förstår inte hur Alliansen i samma stund kan slå sig för brösten med budskapet om regionens lägsta skatt. Därför ger vi vårt fulla stöd till Förskoleupprorets kraftfulla engagemang.

Så synd att våra härliga barn inte får rösta. När det är deras bästa vi sätter i högsätet. Barngrupperna måste genast bli mindre. Samtidigt Vill Vi i V att alla ni som jobbar inom förskolan ska få heltidsbetalt för sju timmars utvecklande engagemang. Detta är vårt viktigaste vallöfte.

Vi i V prioriterar alltså förskolan. Samtidigt Vill Vi ge rejält mycket mera resurser till skolornas och omsorgens välfärdsvärldar. Vi är helt och fullt förvissade om att våra satsningar bjuder oss många tryggare medmänniskor och framförallt lyckligare ungar.

Vår vision och vår politik är till för oss många. Att vi ska se, stödja och inspirera varann. Visst är kronor och ören viktiga, men självklart ska vår kommun bjuda oss rättvisa, solidaritet och jämlikhet.
Detta Vill Vi i V förverkliga samman med dig!

Vänsterpartiet Partille