Varför sätta bokstäver på hur bra ett barn är?

Partille

Du kanske just nu tänker det behövs ju betyg för att få veta hur bra man är eller så tänker du att betyg inte borde finnas. Vet du hur ont det kan göra att få ett dåligt betyg? Och inte nog att det gör ont så tappar man fokus för att man mer tänker på betyget än det man ska lära sig. Betyg kan göra så mycket skada. Jag vet så många som mår dåligt för sitt betyg för att dom jämför med andra.

Tänk nu hur mycket enklare det skulle vara om du istället för att få ett brev på skolavslutningen i stället fått gå in och se om du var godkänd. Forskning säger att endast 6 procent av dom som fick betyg i 6:an fick bättre betyg i 7:an. Medans dom som inte fick betyg utan bara fick veta om dom var godkända gick det bättre för
Nu kanske du tänker att du inte kan göra något åt detta, men då har du fel. Det är ju just du som kan göra något. Om du också tar ställning för det du tycker så kommer faktiskt det göra skillnad. Det är ju val i år så i år kan du ju hjälpa till att rösta bort betyg. Så lägg din röst på att ta bort betyg. Men tänk ändå nu att jag skriver detta för att få ett bra betyg.
En sjätteklassare