Sporten där alla kan tävla mot alla

Partille

Alla har antagligen funderat någon gång på att, varför tävlar inte killar och tjejer med varandra eller mot varandra i sporterna? I princip (!) alla sporter tävlar tjejer och killar var för sig. Antagligen så har du nu börjat tänka efter någon sport som man inte tävlar tjejer och killar var för sig själv i.

I fotboll, ishockey och kanske alla sporter du just tänkt på så är det såhär. Men en av få sporter som inte är så här ridning! I ridning tränar och tävlar man ihop. Både du som tjej eller kille kan tävla med och emot det andra könet, eller såklart samma kön! Jag själv rider och tävlar också. Jag ser, känner och vet och så vidare killar och tjejer som tävlar emot eller med varandra .

Dom senaste åren har det sjunkit antal killar som håller på med hästar. Om man jämför med antalet tjejer som rider. Men en viktig sak som man inte får glömma är också att, även ifall du är tjej,kille,hen eller liknande. Så har just du samma förutsättningar att lära och bli bättre i ridsporten. Det är även bland annat därför alla kan träna och tävla tillsammans i ridsporten. Ett exempel är Malin Baryard och Peder Fredricson. Båda är i världstoppen i ridgrenen hoppning. Dom tävlar både emot och med varandra.

Familjerna är vänner och samtidigt som dom vill att det ska gå bra för dom själva, så delar dom varandras glädje till framgångarna och stöttar varandra i motgångarna. Ibland är en av dom på prispallen och någon gång blir det till och med så att dom delar på förstaplatsen! Så om du vill tävla eller träna mot och/eller med det andra könet, prova ridning!

Milla