• Bilder: Adam Andersson
    Framtidsnamn. Gustav Widelius uppträdde i Partille Arena och fick minst sagt i gång publiken.
  • Show. Gabriel Fontana bjöd på stor underhållning.
  • Lilly Hector och Julia Edvall körde en riktig långhelg med Heyou.
  • Lill Boberg.

Sociala medie-kändisarna intog Partille Arena

Partille

Sociala medie-evenemanget Heyou kom till Partille i helgen – då samlades en mängd ungdomar för att få träffa sina förebilder från allt mellan instagram, youtube och musical.ly.

Tidigare hette evenemanget Tubecon Sverige, men nu har det bytt namn till Heyou. Vad det handlar om är landets största och mest välbesökta sociala medie-tillställning där en mängd kändisar från just sociala medier samlas för att ge sina följare och fans en chans att träffas.

Slog igenom i Talang

När Partille Tidning besöker arenan under fredagskvällen är det full show på scenen. Artister avlöser varandra och däribland finns inte minst Gabriel Fontana och Gustav Widelius som tidigare blivit kända efter sin medverkan i tv-programmet Talang.

Bland en stor mängd unga tjejer och killar i publiken fanns bland annat Lilly Hector, 10, och Julia Edvall, 11. Elvaåringarna tyckte att scenshowen var en höjdare, men det var framför allt mötena efteråt som lockade mest.

– Det var väldigt kul att se alla som sjungit idag. Det var väldigt bra. Jag vill också gärna träffa kändisarna för jag gillar att kolla på youtube mycket, säger Lilly Hector.

Zoe stora idolen

Både Lilly Hector och Julia Edvall var även på plats under lördagen som bjöd på lite mer mingel med just kändisarna på sociala medier. Edvall och Hector såg kanske mest av allt fram emot att träffa Zoe Collins som har drygt 13 000 prenumeranter på youtube och även är aktiv på musical.ly.

– Det blir roligast att träffa Zoe. Vi kollar på henne mycket, säger Julia Edvall.

Hector och Edvall är själva aktiva på sociala medier. Inte bara genom att följa andra utan även med att lägga upp egna grejer.

– Jag håller mest på med musical.ly. Jag har gjort det i ett år ungefär och alla mina kompisar håller på med det också, säger Lilly Hector.

Tjejerna tänkte även ta lördagen som tillfälle i akt att uppdatera sina egna sociala medier.

– Jag kommer göra några musical.lys. Det ser jag fram emot, säger Lilly Hector.

  • Adam Andersson031-98 50 67