Skolans dubbelmoral

Partille

Det är många gånger som elever får skit för att ha tappat bort en penna, om man av misstag råkar bryta en linjal eller om någon tar ens suddgummi. Varför eleverna får skit från lärarna är av den anledningen att skolan inte har råd att köpa in mer. Detta kallar jag skolans dubbelmoral.
Anledningen till att jag och även många andra tycker att detta är konstigt då skolan inte har råd med några extra sudd men, de har råd med en TV, en kaffe-maskin i lärarrummet och saker som endast är där för trevlighetens skull. Ett annat exempel är toaletter på skolorna. De hade kunnat vara tio gånger bättre än de är nu, men istället för att fixa så att alla toaletter har speglar och att man kan spola ordentligt, men istället för att fixa detta så har man fixat jobbtelefoner till alla lärarna.
Jag förstår att det är trevligt och att även lärarna ska trivas i skolan men att lägga sådant som en tv framför fungerande toaletter och suddgummi till eleverna tycker jag är absurt.
Jag lägger ansvaret på kommunen då det är de som har ansvar för skolans ekonomi och det är de som ska titta över detta.
Så som avslutning vill jag bara att nästa gång en lärare säger att skolan inte har råd så ska den läraren tänka på kaffet som den dricker varje dag som kommer från personalens kaffemaskin.

Elev