Självförtroendet sänks

Partille

De flesta pratar om “mer idrott i skolan för ett hälsosammare liv” men det tycker inte jag, snarare tvärt om.
Jag är elev i grundskolan och har gått på skolor i centrala Göteborg och i Partille. Idrotten har alltid varit ett hinder som jag mått dåligt över i skolan. Idrotten är enligt mig är en stor orsak till prestationsångest och att man alltid måste till exempel, springa snabbast, simma längst eller hoppa högst. Både i omklädningsrummen och i idrottshallen känner sig de flesta elever obekväma med att visa hur man hoppar, springer eller liknande. I omklädningsrummen vill många elever ej duscha eller visa sin kropp på grund av osäkerhet eller kroppskomplex.
Idrotten bidrar ofta till att mobbningen ökar, då de som ej ingår i det coola och sportiga gänget blir utomstående och utfrysta. Visst det är viktig att informera barn om hur man sköter sin hälsa och kropp på bästa och hälsosammaste sätt men det kan istället utföras genom teoretiska lektioner. Man behöver alltså inte tvinga barn och unga till att springa runt, simma och kasta hårt utan kan låta skolan hjälpa elever med att skaffa idrotts aktiviteter efter skolan.
Elev i Partille