Sätt ut fler papperskorgar i Partille

Partille

När jag går runt i Partille så reagerar jag på hur mycket skräp och glasbitar det ligger överallt. Dom som slänger sitt skräp på marken tänker nog inte på hur det påverkar våra djur och vår natur. Djur kan bli sjuka när dom äter plast och annat skräp. Trampdynorna på till exempel hundar och katter kan skadas allvarligt när de trampar på glaskross. Samma sak gäller för barnfötter. Det tar naturen flera år att bryta ner filtret på en cigarettfimp.

Förutom att skräp är farligt för naturen, så vet vi att skräp föder skräp. Där det redan är smutsigt slänger man saker på marken med mindre dåligt samvete, medan ett rent område gör att folk håller rent.
Sätts det dessutom upp fler papperskorgar så kommer fler att slänga skräpet i dem.
Då kan du hjälpa till att hålla kommunen ren och fin. Om vi alla hjälps åt, tar vårt ansvar, ingen av oss skräpar ner, och om alla plockar upp efter hunden, så kommer detta att ge synliga resultat i vår omgivning.

Lucas