Bild: Leif Lundvall
Föll. Adam Stefansson och hans Sävedalen fick lämna planen utan poäng i bortamötet med Lindome.

Sänktes i slutminuterna: ”Enda gången vi sätter en fot fel”

Fotboll

Fick spela mer än halva matchen med en man mindre på planen efter en omdiskuterad utvisning. Då fick Sävedalen lämna mötet med serieledarna tomhänta efter ett sent avgörande.

Det var i matchens 40:e minut som händelsen inträffade som blev lite avgörande när Sävedalen drabbades samman med topplaget Lindome. Partillelagets Robin Alnäs hade sedan tidigare ådragit sig ett gult kort i matchen och efter en hörnsituation där han hamnade lite på efterkälken kom nästa smäll.

– Han hamnar lite efter deras spelare och upptäcker det och försöker avbryta situationen. Det är väldigt bra speluppfattning av honom som gör vad han kan för att undvika en skada. Det slutar med att de krockar och det är vår spelare som faller, men ändå får han ytterligare ett gult kort. Jag håller inte riktigt med om det. Det är absolut en frispark, men inte mer än så. Samtidigt är det domaren som bestämmer, säger Sävedalens tränare Sebastian Chitsaz.

Vid det här skedet i matchen var det Sävedalen som styrt det mesta av tillställningen bortsett från ett friläge för hemmalaget. Nu fick gästerna däremot tänka om i sitt taktiska spel.

– Vi gick in i matchen för att äga mycket boll och skapa chanser offensivt utifrån det, men nu får vi istället ställa in oss på att hålla nollan och försöka kontra in en boll, säger Sebastian Chitsaz.

Det var också nära att Sävedalen lyckades med just den saken. Tio minuter in i den andra halvleken fick nämligen Daniel Garcia Olsson ett gyllene läge att ge sitt lag ledningen i matchen, men lyckades inte ta vara på möjligheten.

Istället fortsatte Sävedalen med sin täta defensiv.

– Jag tycker att vårt försvarsspel är bättre än deras anfallsspel. De får några skott utifrån, men inte mer än så. Vi gör det riktigt bra, säger Sävedalentränaren.

Men det skulle trots allt inte räcka hela vägen. Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid lyckades Lindome ta sig igenom för första gången i den andra halvleken och då var hemmalaget också effektiva och satte slutresultatet 1–0.

– Det är egentligen enda gången vi sätter en fot fel i matchen. Sättet vi spelar på gör att jag tycker vi förtjänar tre poäng, men ska åtminstone få en. Istället får vi ingen. Samtidigt gör Lindome det bra och det är en bra fotbollsmatch. Jag tycker att vi kan gå av planen med raka ryggar, säger Chitsaz.

I de två kommande matcherna ställs Sävedalen mot Varberg och Ullared. Två lag som just nu ligger sist och näst sist i serien.

– Vi går in för att vinna varje match och spelar vi som vi gjort så här långt med undantag för matchen mot Malmö som egentligen är vår enda dåliga prestation, så kommer vi ha bra möjligheter till det, säger Sebastian Chitsaz.