• Bilder: Adam Andersson
    Ridskolechefen Ulrika Hallberg tillsammans med Hanna Jonebrandt och Jessica Ahlström i Partille Ridklubbs nyinvigda ridhus.

Ridhuset invigt – nu vill PRK växa

Hästsport

Ett splitternytt ridhus och en upprustning av det gamla som nu är invigt och klart. Då vill Partille Ridklubb utnyttja att man äntligen fått förutsättningarna att bli ännu större.

Det var för några år sedan som en ordentlig undersökning av Partille Ridklubbs anläggning gjordes. Den visade ingenting annat än att den inte höll måtten för att bedriva den typ av ridsportsverksamhet som klubben ville göra.

Efter det har arbetet pågått med att först och främst få igenom att få bygga ett nytt ridhus och även fräscha upp den gamla.

– Det var en så stor chock när vi fick till oss det beslutet att jag tror knappt vi kunnat ta in det förrän nu, säger Ulrika Hallberg, ridskolechef på Partille RK.

För nu står alltså den nya anläggningen helt klar. Under den gångna veckan bjöd klubben in till invigning av sitt nya ridhus och det blev en över förväntan stor folkfest. En stor lättnad för klubben som fått slita hårt den senaste tiden.

– Det har varit ett jätteprojekt att få verksamheten att fortsätta under byggperioden. Att det fungerat och att nu så många ville komma och se det här känns jättekul, säger Hallberg.

Ja, hur känns det nu att allting är helt klart?

– Det känns helt fantastiskt. Jag får faktiskt ståpäls nu när du säger det, säger Hallberg.

Redan innan den nya anläggningen stod klar startade Partille Ridklubb en stor satsning på sin ungdomsverksamhet. Man fyllde på med elever i ridskolan, startade upp olika led i ungdomsverksamheten och utbildade ledare. Det är trots allt nu som man verkligen ser sina möjligheter att ta nästa steg och fortsätta utvecklas inom klubben.

– För framtidens ridsport har vi fått andra möjligheter nu. Vi har fått möjligheter att få in medlemmar som är intresserade av träningen och tävlingen. Vi har mycket mer träningsytor som man kan utvecklas på nu och kanske synas på större tävlingar i framtiden och det känns fantastiskt, säger Hallberg.

Förutom att man också kan ta emot fler antal elever till ridskolan vill Partille Ridklubb börja arrangera tävlingar i större utsträckning.

– Tidigare hade vi begränsningar. Nu har vi förutsättningar, säger Ulrika Hallberg.

  • Adam Andersson031-98 50 67