• Bild: Tommy Holl
  • Bild: Tommy Holl
    Rep. Claes Malmberg och Jan Malmsjö repeterar i Kulturum inför sommarföreställningarna på Jonsereds herrgårdsscen.
  • Bild: Tommy Holl

Premiär för sommarteatern

Kultur

På fredag är det premiär av Den fantastiska resan till – The good old days, som är årets sommarteater på herrgårdsscenen vid Jonsereds trädgårdar.

Bakom Jonsereds trädgårdar har en ny scen med läktare vuxit fram och den som besökt platsen de senaste veckorna vet att det repats för fullt inför fredagens premiär.

– Det är mycket detaljer som ska till. Man ska få ljud och ljus att fungera, hur vi går på och av scenen och sedan är det bra om man kommer ihåg vad man ska säga också, säger teaterdirektör Claes Malmberg om repetitionerna.  

Hur känns det inför premiären på fredag?

– Det ska bli kul. Man har varit med så många gånger men samtidigt är det alltid med skräckblandad förtjusning som man möter publiken första gången, säger Claes Malmberg.

Med sig på scenen har han Jan Malmsjö, Hanna von Spreti och Eva-Lotta Brännström. I grunden är föreställningen en slags revy och i presentationen beskrivs föreställningen som en musikalisk skrattfest som tar publiken tillbaka till den gamla goda tiden med nyskrivna sketcher och sånger.

Om föreställningen går det även att läsa att Claes Malmberg och
Jan Malmsjö spelar sig själva.

– Spelar oss själva vet jag inte riktigt om man kan säga, men ja jag och Jan gör versioner av oss själva. Det är ju scenversioner, den artistiska sidan av oss, säger Claes Malmberg.

Han berättar att mycket handlar om kläderna, musiken och humorn.

– Man kan säga att vi ska underhålla en publik. Det kan skenbart låta enkelt men det är mycket svårare än vad man kan tro.

Premiären är slutsåld. Är du nöjd med biljettförsäljningen?

– Jag tycker att vi har sålt bra med tanke på att det är ett helt nytt ställe. Det är alltid lite osäkert hur biljettförsäljningen ska gå. Gunnebo där jag spelat sommarteater tidigare är en etablerad scen och där har man en återkommande publik men med tanke på förutsättningarna här har vi sålt bra. Sen finns det biljetter kvar till flera föreställningar, säger Claes Malmberg.