Arkivbild: Per Skog
Andreas Kramer.

Personbästa för Kramer i Diamond League-debuten

Friidrott

Löpning

Han gjorde sitt första 1 000 metersloppet sedan 2015 i sin Diamond League-debut – då slog Andreas Kramer nytt personbästa efter en riktig monsteröppning. Däremot fick han ge sig mot det svenska rekordet.

I skrivande stund pågår Bauhaus-galan i friidrott som är en del av Diamond League och då fick också Sävedalenlöparen Andreas Kramer göra sin efterlängtade debut i just Diamond League.

Partillesonen som har 800 meter som sin paradgren sprang här 1 000 meter för första gången sedan 2015 och var på jakt efter det svenska rekordet. Inledningsvis såg det också lovande ut. Om möjligt lite för lovande.

Andreas Kramer var nämligen den enda löparen i loppet som hakade på haren och skapade där med en ordentlig lucka till övriga fältet. Tidsmässigt gick det också väldigt fort och 600 meter in i loppet hade Kramer fortfarande god marginal till konkurrenterna, men på det sista varvet tog krafterna slut för Kramer.

Med drygt 200 meter kvar kom fältet ikapp och förbi och det var då extremt trötta ben som tog Andreas Kramer över mållinjen en bra bit från täten. Sävedalenlöparen kom dock i mål på 2.18,30 vilket innebar nytt personligt rekord på distansen, men dessvärre sju tiondelar från det svenska rekordet.

  • Adam Andersson031-98 50 67