• Bild: ADAM ANDERSSON

Hopptornen stängs av hela sommaren

Partille

Eftersom sommarvärmen kom redan i maj är det säkert många som lagt märke till avspärrningsskyltarna till hopptornen vid Aspen och Kåsjön. Och den som väntar på att få kasta sig från högsta avsatserna får ha tålamod, de stängs nämligen av hela sommaren i väntan på renovering.

I dagsläget är hopptornen vid både Kåsjön och Humlebadet vid Aspen delvis avstängda i väntan på underhåll.

Hopptornet på Humle­badet vid sjön Aspen i Jonsered används normalt sett flitigt av ungdomar men sedan en tid tillbaka är tornet avstängt av säkerhetsskäl.

– Det är kultur- och fritidsförvaltningen som ansvarar för badplatsen och de har stängt av övre delen av tornet eftersom den inte är lämplig att använda då den inte är säker, säger Rickard Stadler, förvaltningschef på Partillebo AB som äger hopptornen.

Den högre avsatsen behöver bland annat utrustas med nya räcken.

– Tornet kommer att renoveras med start i augusti, säger Rickard Stadler.

Att renoveringen dröjer till slutet av sommaren beror enligt Stadler på en överhettad byggmarknad där det är svårt att få tag på rätt byggarbetarkompetens.

– Det är brist på konsulter inom betongarbeten.

Vid Kåsjön, som är Partilles största badplats, har den högre avsatsen på hopptornet varit avstängd under en längre tid.

– Det har varit så i flera år. Avstängningen är en fråga för kultur- och fritidsförvaltningen och det är av säkerhetsskäl som man har valt att stänga av den övre delen, säger Rickard Stadler.

Tornet är konstruerat så att man kan hoppa från olika nivåer och det är alltså på grund av olycksrisken att krocka med någon som hoppar från de lägre höjderna som den övre avsatsen stängts av. Avspärrningen är alltså inte tillfällig.

Även tornet vid Kåsjön kommer under hösten att renoveras.