Bild: Martin Petisme
Madeleine Håkansson.

Håkansson tog VM-silver i LA

Brasiliansk jiu-jitsu

Gick rent hela vägen till finalen, men där tog det stopp med minsta marginal. Trots det blev det ett VM-silver för Partillefostrade Madeleine Håkansson.

Madeleine Håkansson har tagit sin första internationella mästerskapsmedalj som brunbälte. Den Partillefostrade kampsportaren tävlar nu för Yamasaki Academy i Göteborg och det svenska landslaget. Under den gångna veckan var det då dags för VM i Long Beach, Kalifornien, Los Angeles och mästerskapet skulle bli en riktig fullträff för Håkansson.

Med stor hjälp av sitt fotlås lyckades Håkansson vinna de tre första matcherna övertygande och det tog henne hela vägen till VM-finalen där walesiskan Ffion Davies väntade.

Finalen blev sedan en högdramatisk och tajt historia, men när matchen var över stod det klart att det var Davies som vann på poäng.

– Det var tråkigt att det inte gick hela vägen men det var ändå en fantastisk känsla att stå på podiet bland de bästa i världen. Det är ett bevis på att jag tränat på rätt sätt inför mästerskapet och nästa mästerskap kommer jag att vara än mer redo, säger Madeleine Håkansson.

  • Adam Andersson031-98 50 67