Arkivbild

Fortsatt eldningsförbud

Partille kommun

Det är fortsatt eldningsförbud inom Räddningstjänsten Storgöteborgs område. Det meddelade Räddningstjänsten på onsdagsmorgonen.

Det råder fortsatt eldningsförbud inom Räddningstjänsten Storgöteborgs område, det vill säga kommunerna Göteborg, Kungsbacka, Härryda, Partille, Lerum och Mölndal. Det meddelade Räddningstjänsten på onsdagsmorgonen.

– Det regn som kommit de senaste dagarna har hjälp till att fukta det övre jordlagret, men djupare ner är det ännu mycket torrt, säger Kristina Lindfeldt, räddningschef i beredskap, i ett pressmeddelande.

Väderprognosen visar dessutom att det blir en blåsig period, vilket också bidrar till att det snabbt torkar upp och att risken för brandspridning ökar.

– Även om regnet har gjort en viss nytta, så måste vi mana till fortsatt försiktighet och respektera det eldningsförbud som råder, säger Kristina Lindfeldt.

Det är förbjudet att göra upp eld utomhus och att grilla direkt på marken. Det är tillåtet att använda vanliga grillar, kol eller gasol, och i iordningställda grillar, murade eller avskärmade så att de inte utgör risk för brandspridning. Särskilt viktigt att det inte finns risk för spridning ned i marken. Det är tillåtet att använda spritkök eller gasolkök för friluftsbruk.

Engångsgrill bör undvikas men får användas om den placeras så att brandspridning inte kan ske ner i marken, det vill säga den får endast ställas på underlag som sten asfalt etcetera. Följ anvisningen från tillverkaren, uppmanar Räddningstjänsten.

Förbudet gäller över midsommarhelgen, en ny bedömning ska göras på måndag.