• Victoria Johansson och Nina Flack.
  • Victoria Johansson och Nina Flack.

Flack: ”Mitt bästa EM någonsin”

Bowling

X-caliburspelarna Nina Flack och Victoria Johansson klev fram när det behövdes som mest – då blev EM det bästa svenska dammästerskapet någonsin.

Nina Flack och Victoria Johansson från Partillelaget X-calibur var två av sex svenska spelare i det svenska EM-laget i Bryssel. I förra veckans nummer berättade Partille Tidning om duons drömstart med tre medaljer under de två inledande distanserna och man kan minst sagt säga att succén fortsatte.

I tremanna tog trion med Victoria Johansson en bronspeng och trion som Nina Flack var det i gick hela vägen.

– Vi mötte Finland i finalen och det blev en tuff match, säger Nina Flack som själv fick kliva fram som matchvinnare i finalserien.

Flack behövde nämligen kliva upp och täcka sin sista ruta för att säkra guldet och för andra gången i mästerskapet var hon bäst när det gällde.

– I tvåmanna behövde jag ju en dubbel och det är klart att det är svårare än att täcka en sistaruta, men det är inte så bara ändå. Det var skönt att lyckas, säger Flack.

Guldregnet var dock inte över där. I den sista lagdistansen i mästerskapet, nämligen femmanna, gick det svenska laget vidare till semifinal efter ett stabilt kvalspel och efter en stenhård match mot Tyskland där avancerade Sverige vidare till finalen mot Finland. En final som Sverige dominerade och inte minst tack vare Nina Flack som slog till med 242 poäng i finalserien.

När Flack också tog en silvermedalj i all event (alla distanser sammanlagt) stod det klart att hon vände hemåt med tre EM-guld och ett silver i bagaget. Victoria Johansson fick med sig ett guld, två silver och ett brons.

– Det var mitt bästa EM någonsin och det var det även för lagets del. Det är svårt att värdera och jämföra med ett VM, men nu var det EM som var målet för säsongen och jag är väldigt nöjd, säger Nina Flack.

  • Adam Andersson031-98 50 67