Andreas Kramer är Europas näst snabbaste 800-meterslöpare.

Efter DL-debuten – klar för EM: ”Riktigt kul”

Friidrott

Han gjorde sitt första 1 000 metersloppet sedan 2015 i sin Diamond League-debut – då slog Andreas Kramer nytt personbästa efter en riktig monsteröppning. Nu är Partillesonen också klar för EM.

Det var i helgens Diamond League-tävling Bauhausgalan i Stockholm som Sävedalenlöparen Andreas Kramer göra sin efterlängtade debut i just Diamond League.

Partillesonen som har 800 meter som sin paradgren sprang här 1 000 meter för första gången sedan 2015 och var på jakt efter det svenska rekordet. Inledningsvis såg det också lovande ut. Om möjligt lite för lovande.

Andreas Kramer var nämligen den enda löparen i loppet som hakade på haren och skapade där med en ordentlig lucka till övriga fältet. Tidsmässigt gick det också väldigt fort och 600 meter in i loppet hade Kramer fortfarande god marginal till konkurrenterna, men på det sista varvet tog krafterna slut för Kramer.

– Jag startade som elva och ville ha en bra position så jag såg ingen annan väg än att gå med haren. Jag ville göra en bra tid också, men det blev tunga ben på slutet, säger Andreas Kramer till PT.

Med drygt 200 meter kvar kom fältet ikapp och förbi och det var då extremt trötta ben som tog Andreas Kramer över mållinjen en bra bit från täten. Sävedalenlöparen kom dock i mål på 2.18,30 vilket innebar nytt personligt rekord på distansen, men dessvärre sju tiondelar från det svenska rekordet.

– Det var ingen dålig tid, men jag kan absolut springa bättre. Det var ändå kul att få springa på stadion på hemmaplan inför den publiken.

Däremot imponerade Kramer tillräckligt för att nu vara klar för EM i Berlin senare i sommar. Karin Torneklint som är förbundskapten har nu valt att ge Kramer förtroendet.

– Riktigt kul. Det har ju varit huvudmålet hela tiden och det är skönt att få beskedet så tidigt på säsongen, säger Andreas Kramer.

  • Adam Andersson031-98 50 67