Foto: Joel Andersson
Amanda Edgren.

Edgren hjälte mot serieledarna

Fotboll

Hon gjorde två mål mot serieledarna och blev stor matchhjälte. Nu vill Partillefostrade Amanda Edgren ta nästa steg med sitt Kristianstad och slåss om en plats i nästa års VM-trupp.

Karriären började i Öjersjö och sedan Björndammen, men det är i allsvenska Kristianstad DFF som Amanda Edgren huserat de senaste säsongerna. Den här sommaren har 24-åringen också fått en av sina bästa säsongsstarter i karriären. Mittfältaren var inte minst Kristianstads stora hjälte i 2–1-segern mot serieledarna Piteå när hon noterades för båda målen.

Det första kom efter en fast situation.

– Vi hade en frispark ganska långt ute och vi stod uppradade just utanför straffområdet. När bollen kom dit så lyckades jag nicka en hög och lång boll som gick in, säger Edgren.

Det andra målet var lite av en stöld.

– Jag fick en fot på bollen när deras försvarare skulle täcka den till målvakten. Det var riktigt skönt och viktiga tre poäng för oss. Vi har som målsättning att ta en medalj i år, säger mittfältaren.

Målen var Edgrens tredje och fjärde den här säsongen, vilket bara är två färre än hon noterade under hela förra säsongen. En säsong som trots allt gav henne möjligheten att visa upp sig i landslaget under vintern.

Nu vill hon ta ytterligare steg den här sommaren för att fortsätta vara ett namn för landslaget.

– Jag har fokus på det målet vi satt upp med laget, men det är klart att målet också är att ta en plats till VM-truppen nästa år. Det är väldigt tuff konkurrens, men jag fick ju chansen i landslaget under vintern så möjligheten finns där, säger Amanda Edgren.

  • Adam Andersson031-98 50 67