• Bilder: Adam Andersson
    Matchvinnare. Florian Brahimi satte 2–1-målet som frälste Sävedalen.
  • Comeback. Joakim Rundström var tillbaka mellan Sävedalens stolpar.
  • Andreas Ekblad.
  • Rasmus Tengfjord.

Brahimi frälste Sif: ”Ville inte göra pappa besviken”

Fotboll

Med sin familj ditrest till matchen och flickvännens familj på läktaren för första gången blev Florian Brahimi stor matchhjälte för Sävedalen. Målet innebar dessutom att Sif fick avsluta vårsäsongen med att bryta sin segerlösa svit.

Sex raka matcher utan seger blev det, men nu är det den sviten ett minne blott för Sävedalens IF och det var Florian Brahimi som såg till att säkra den saken när hans lag gästades av Högaborgs BK.

Det var vid ställningen 1–1 och när matchklockan tickat in på sin 82:a minut som Brahimi höll sig framme och bröt en passning från en Högaborgspelare strax utanför straffområdet. Brahimi tvekade inte utan drog till direkt och hittade nätmaskorna strax innanför den vänstra stolpen.

– Det känns väldigt skönt just nu faktiskt. Jag är känd för mina ytterskruvar så jag tänkte direkt att jag skulle testa skott och den här gången satt den. Jag såg på min pappa i publiken några gånger och han var inte riktigt nöjd så jag ville inte gå härifrån och göra honom besviken. De har kommit från Skövde för att kolla på matchen så det kändes riktigt bra, säger Florian Brahimi.

Brukar familjen vara här och titta?

– De brukar komma och kolla. Däremot var min flickväns familj här för första gången och kollade så det kändes skönt att få visa dem också, säger Brahimi.

Sif-spelarens 2–1 stod sig sedan matchen ut och såg till att Sävedalen får avsluta vårsäsongen med en trepoängare efter sin tunga period.

– Otroligt viktigt. Vi måste vinna den här matchen. Vi har haft sex tuffa matcher där vi varit energilösa så det kändes viktigt att få den här trepoängaren, säger Florian Brahimi.

Matchens två första mål kom i den första halvleken. Sävedalen satte direkt från start en oerhört hög press på Högaborgsspelarna och gjorde allt för att gästernas backlinje skulle få så lite tid med bollen som möljligt. En strategi man pratat igenom på förhand.

Det dröjde ändå en halvtimme innan Sävedalen tog ledningen i matchen genom Jonatan Viker från straffpunkten. Högaborgs replik kom dock relativt omgående efter ett litet misstag från Sävedalenmålvakten Joakim Rundström.

– Det är stor ångest efter det målet. Man vill inte att det ska vara anledningen till att vi inte vinner. Jag får ett tillbakaspel och känner mig trygg med fötterna. Jag tänker ta emot den och spela ut den på kanten, men ser att ”Frank” (David Franklin) får press på sig och jag blir lite stillastående. När jag då ska rensa den så tar den på handen på deras spelare och han kan göra mål. Den tar verkligen på handen, men jag ska inte sätta mig i den situationen, säger Rundström.

Rundström som gjorde sin första match efter sex veckors frånvaro. Anledningen är att han blivit pappa.

– Jag har fått vara lite pappaledig och det är jag tacksam för. Det har varit helt underbart att få spendera tid med sin son och lära känna honom ordentligt.

Sävedalen har nu spelat klart för vårsäsongen i division 2 och stämplade ut som tabellfyror, men Joakim Rundström tror stenhårt på att laget kan avancera.

– Vi kan gå hela vägen och vinna den här serien, men vi kan också komma i mitten. Det är upp till oss själva. Kan vi prestera det vi göra idag ser jag inget hinder för att vi ska kunna vinna 13 matcher, säger Joakim Rundström.

  • Adam Andersson031-98 50 67