Ät mindre kött!

Partille

I Sverige äter man över 40,3 kilo kött per person varje år! Det är för mycket! Även om vi äter mindre kött än för några år sedan så är det fortfarande ett problem för miljön och vår hälsa. Köttproduktion kräver massor av energi och det påverkar klimatet. Klimatet är ett av jordens största utmaningar. Att vi äter för mycket kött leder till att vår hälsa försämras och att växthuseffekten ökar.

Vi måste börja ta ansvar för våra och andras liv och minska på köttet. Jag tycker att det är en viktig sak att man tar sitt ansvar och försöker äta mer vegetariskt. Alla kanske inte vill bli vegetarianer men alla kan tänka på att äta bra kött som är ekologiskt och närproducerat och begränsa sig till att äta cirka 500 gram i veckan. Detta kan man också göra med andra livsmedelsprodukter. Där det är ekologiskt vet man att djuren har haft det bra och där det är närproducerat betyder det att det inte har fraktats så långt.

Tänk på dina barnbarns barn som inte får någon framtid för att vi har tänkt för mycket på oss själva. Klimathotet är en stor fråga som många har svårt att sätta sig in i. Det är såklart inte bara att vi äter kött som påverkar vårt klimat, men en del.
Så om du vill bevara världen för framtida generationer, gör en uppoffring och käka något vegetarisk. För just du kan göra något åt klimathotet!

Ella