Är du en bra konsument?

Partille

Är du inte trött på vad som händer i världen och vad detta påverkar människorna. Vad vissa behöver göra för att få lite mat i magen, medans du kan sitta hemma och till och med beställa mat från internet på bara några minuter.
Eller kanske blir du lite småsur på lukten som kommer från de nya växthusen och alla besprutningsmedel som åker ut i luften där du bor.
När du går ut och handlar så köper du oftast de som kostar minst och de du vill ha, men allt detta gör du utan att tänka på var produkten och vilka som har gjort den. Tex klädesplagget som du köpte kanske gjordes av barn i något annat land som får slita till sitt yttersta för att göra dig lycklig, och när du köper denna produkten så måste de göra ännu flera och flera barn blir utsatta för framtida skador.
Om du väljer detta valet så bidrar du till att bönder i fattiga delar får chansen att tjäna mera pengar och få ett bättre liv i deras land. När du köper fairtrade produkter så får bönderna en del av pengarna vilket är mycket mera än att sälja det lokalt.
Du kan göra detta och det kostar bara några ynka kronor mera än vad de andra.
Så Om du gör ett så enkelt val som att handla fairtrade i affären, så ska du veta att du hjälper en massor av människor i världen. Du hjälper även barn från barnarbete som nog alla vill bidra till. Även om inte alla pengarna går till bönderna, så har du ändå gjort en bra insats för de som behöver det och att stoppa barnarbete.
Så antingen vill du bidra till en bra tjänst för miljontals människor som har det svårt, eller låta barn slita sönder sina liv som 10-åringar, valet är ditt.

Arg bonde