• Bild: BJÖRN DINAU
  DISKUTERAR. Lotta Nygren från Partille diskuterade med Ellen Forsström, projektledare på Mötesplats trädgård och Barbro Aldén, NBV Väst om trädgårdar.
 • Bild: BJÖRN DINAU
  MUMS! Tvåårige Gunnar Lindeman från Partille hade hela tallriken full med pannkakor då han testade lunchen på det nya kaféet vid Jonsereds trädgård.
 • Bild: BJÖRN DINAU
  SKÖNT. Lördagen bjöd på 15 grader och strålande solsken.
 • Bild: BJÖRN DINAU
  VY. En vy ner över Jonsereds trädgård och det nybyggda kaféet som syns till höger i bild.
 • Bild: BJÖRN DINAU
  14. Inne på Jonsereds herrgård ställde 14 hantverkare ut sina saker på nedervåningen.

Trädgårdsresa i Jonsered

Jonsered

I lördags gjorde Trädgårdsresan ett stopp i Jonsered. I strålande solsken fick besökarna prova det nya kaféet, kika på hantverk samt strosa omkring i den allt lummigare trädgården.

Jonsereds trädgårdar, Svenska trädgårdar i Väst, Studieförbundet Vuxenskolan, NBV och Västra Götalandsregionen hade bjudit in till ett evenemang för den som är intresserad av konst, hantverk, slöjd och trädgård. Det var strålande solsken och fågelkvitter som mötte de som tagit sig upp till Jonsereds trädgård denna lördag.

Testade nya kaféet

Det nya kaféet var välbesökt och två som passade på att testa lunchen var Anna Tidén och hennes tvåårige son Gunnar Lindeman, från Partille. Mamma Anna provade laxsalladen och Gunnar hade hela tallriken full med pannkakor.

– Laxsalladen kan jag verkligen rekommendera.

Och att döma av Gunnars frenesi i pannkaksätandet så uppskattade även han lunchen. Mamma Anna berättade att det fina vädret bidrog till att de passade på att ta en tur upp till trädgården i Jonsered.

– Vi har trädgård också, här får man lite inspiration.

Alldeles innanför entrén stod Lotta Nygren från Partille och diskuterade med Ellen Forsström, projektledare på Mötesplats trädgård och Barbro Aldén, NBV Väst.

”Alldeles underbart”

– Det är bra att kunna komma hit. Det är alldeles underbart här uppe, utbrast Lotta Nygren och log i kapp med solen.

Hon har själv haft trädgård, men inte längre.

– Här kan man vara jämt. Det är så härligt, säger Lotta.

Uppe i Jonsereds herrgård var det 14 utställare som visade upp sina hantverk, på scenen uppträdde trubaduren Axel Falk, konstnären Nina Bondesson föreläste och man kunde få en guidad tur i den engelska rosenträdgården.