• Bilder: Jonna Andersson
  • Bilder: Jonna Andersson
  • Bilder: Jonna Andersson
  • Bilder: Jonna Andersson
  • Bilder: Jonna Andersson

Studenten: ”Bästa känslan någonsin”

Partille

Tre års studerande är över för den sista kullen 90-talister på Partille Gymnasium. Nu har studenterna sprungit ut till vuxenlivet.

Under stekande sol och inför ett folkhav nedanför scenen har nu sistaårseleverna på Partille Gymnasium tagit studenten. Under torsdagseftermiddagen mötte de glada ungdomarna stort jubel när de sprang ut från skolan för sista gången för att så småningom ta plats på flaken.

En av samtliga som nu gått ut Partille Gymnasium är Zozoo Al. Al har gått naturprogrammet och det är med delade känslor han nu beger sig ut i vuxenlivet.

– Välkommen till arbetslösheten. Lite så är känslan, men samtidigt är det en glädje och stolthet att man klarat av de här tre åren. Nu börjar det seriösa livet och att spring ut var den bästa känslan någonsin, säger Zozoo Al.

Har du några planer för framtiden?

– Jag vet inte, vi tar dag för dag, säger Zozoo Al.

En som har planerna för, åtminstone den närmaste framtiden, klara redan nu är Viktoria Drakbrink. Hon har bestämt sig för att inte lämna skolbänken riktigt ännu och kommer plugga vidare efter sommaren.

– Jag ska plugga vidare till jurist, säger Drakbrink som precis avklarat samhällsprogrammet på Partille Gymnasium.

Hon berättar också att hon sett fram emot utspringet och studentdagen under en lång tid.

– Jag har haft den här dagen i sikte sedan andra dagen jag började gymnasiet, så det är ganska lång tid (skratt), säger Drakbrink.

Hur var känslan att springa ut ur skolan en sista gång?

– Det var kul. En häftig upplevelse, säger Viktoria Drakbrink.

En som kommer gå raka vägen in i arbetslivet efter sin tid på Partille Gymnasium är Marcus Norrman. Han hade målsättningen för framtiden klar redan när han klev in på fordonsprogrammet för första gången och redan nu är han där.

– Det är redan klart med anställning och jobb. Jag kommer vara personbilsmekaniker och det känns väldigt bra. Det var exakt det jag tänkte när jag började här, säger Norrman.

Hur länge har du sett fram emot den här dagen?

– I många månader. Egentligen sedan man fick datumet. Nu blir det samling med familj och vänner så ska vi fira, säger Marcus Norrman.

  • Adam Andersson031-98 50 67