Bild: Adam Andersson
Johanna Ahlm.

Stjärnan stannar i Sävehof

Handboll

Efter comebacken i januari och ett nytt SM-guld – nu förlänger Johanna Ahlm sitt kontrakt med Sävehof över ytterligare en säsong.

Det var efter årsskiftet som Johanna Ahlm gjorde comeback i Sävehof efter att både ha dragits med en korsbandsskada och även genomgått en graviditet. Stjärnspelaren kom tillbaka med besked och var sedan en av de stora anledningarna till att Sävehof kunna säkra ett nytt SM-guld i Scandinavium förra veckan.

Nu står det också klart att Johanna Ahlm förlänger sitt kontrakt med Partilleklubben. Det nya avtalet sträcker sig över den kommande säsongen.

– Den största anledningen till att jag har valt att förlänga med Sävehof är att jag inte känner mig färdig som handbollsspelare. Jag har haft en lång periods frånvaro orsakat av skada och graviditet. Jag tror och hoppas kunna prestera på en högre nivå nästa säsong än vad jag lyckats med än så länge sedan min comeback. Jag vill sluta på topp och framför allt själv ta beslutet att sluta när suget inte finns där mer, det gör det fortfarande, säger Johanna Ahlm i ett pressmeddelande.

Nu väntar hård försäsongsträning för 31-åringen som hoppas att på ett nytt lyft nästa säsong och även att få spela Champions League.

– Jag ser fram emot att träna hårt i sommar och sen göra en riktigt bra säsong tillsammans med mina lagkamrater. Jag kan inte tänka mig att spela i någon annan svensk klubb än Sävehof och klubben har som mål att fortsätta spela finaler och förhoppningsvis Champions League vilket också stämmer helt överens med mina mål, säger Johanna Ahlm.

FAKTA

Namn: Johanna Ahlm

Nummer: 22

Född: 1987

Position: 9M

Längd: 175 cm

Vikt: 73 kg

Säsonger: 15 (8 i Sävehof, 7 i Danmark)

Moderklubb: IK Sävehof

Klubbar: IK Sävehof, Aalborg DH, Viborg HK, Team Esbjerg, FC Midtjylland, IK Sävehof

Landskamper: 141A, 31U, 6J Meriter: 4 SM-guld, 2 SM-silver, 5 USM-guld, 2 USM-silver

Internationellt: Champions League guld, EM-brons, DM-guld, DM-silver.

  • Adam Andersson031-98 50 67