Martin Larsen och Jesper Svensson.

Stjärnan inför slutspelet: ”Vi vet att vi är bäst”

Bowling

Förra säsongen såg han sitt lag vinna från ett hotellrum i USA – nu ska Jesper Svensson leda Team Pergmaon till ännu ett SM-guld.

I helgen är det dags för Partillelaget Team Pergamon att försöka försvara sitt SM-guld från förra säsongen. Då ställdes man återigen mot Team Clan från Nässjö i finalen och visade där ganska klart att man var det bättre laget.

I år har Pergamon visat klass i grundserien och säkrade segern i densamma redan när tre matcher återstod. Till skillnad från förra säsongen får laget nu dessutom tillgång till sin världsstjärna Jesper Svensson i slutspelet.

22-åringen fick följa fjolårets uppgörelse från ett hotellrum i USA då det sammanföll med tourfinalen på PBA-touren som Svensson var kvalificerad till, men i år spelades tourfinalen en vecka tidigare och därför kommer Svensson vara med när laget ska jaga ett nytt SM-guld i helgen.

– Formen känns okej. Jag kommer precis från fyra veckor i USA, men det ska bli kul att få spela slutspel då jag fick följa det från just USA förra året. SM-slutspelet är något man inte vill missa. Det är helt klart en av årets höjdpunkter, säger Jesper Svensson.

Fler stjärnspelare

I år har förutom Team Pergamon även Team Clan, BK Jösse från Arvika och IS Göta från Helsingborg avancerat till slutspelet. Pergamon har de två sistnämnda att välja på som semifinalmotståndare efter att man vunnit grundserien.

– Vi åker dit med gott självförtroende. Vi vet att vi är bäst i Sverige och vårt jobb är att besvisa det, säger Jesper Svensson.

Team Pergamon kommer även ha med de utländska PBA-proffsen Dominic Barrett och Francois Louw under slutspelshelgen.