• Bild: BJÖRN DINAU
    ANDRA. För andra gången delade SPF Svalan ut pris för god deemensvård. Ann Christine Baar, SPF Stipendiekommitté, Maria Eriksson och Paula Adolfsson, båda pristagare och Bibbi Wahlqvist, ordförande i SPF Svalan. 20180521
  • Bild: BJÖRN DINAU
    DIPLOM. Partillekonstnären Lutz Baar har designat diplomet som pristagarna fick ta emot.

SPF Svalans demenspris utdelat

Partille

För andra gången delade SPF Svalan ut sitt pris ”God demensvård”. Utmärkelsen gick till Maria Eriksson och Paula Adolfsson i Demensteamet Partille.

Priset instiftades av SPF Seniorerna Svalan för att de tycker att hälsa, vård och omsorg är ett viktigt ämne. De verkar för att seniorer ska känna att vården fungerar på bästa sätt när de väl behöver den.

– Särskilt personer med demenssjukdom kräver mycket professionell kunskap och empati av all personal, säger Ann-Christine Baar, styrelseledamot i SPF och med i uttagningskommittén.

SPF vill att det som fungerar och är bra ska premieras, uppmuntras och samtidigt vara en förebild för andra enheter.

Många nominerade

Ann-Christine Baar berättade att de fått in väldigt många nominerade till priset för god demensvård 2017, både från chefer och anhöriga.

– Demensvård är svårt för både anhöriga och personal. Det är cirka 25 000 personer som drabbas av demens varje år.

Årets vinnare Maria Eriksson och Paula Adolfsson arbetar båda två i Demensteam Partille. De får dela på prissumman som är 15 ooo kronor.

– Vi är otroligt glada och tacksamma för den här utmärkelsen. Att vårt arbete lyfts fram. Det ger extra motivation, säger Maria Eriksson.

Personcentrerad vård

Hon får medhåll av Paula Adolfsson.

– Grunden för vårt team lades för flera år sedan, nu vill vi leva upp till detta även fortsättningsvis. Vi har en del tankar hur vi ska förkovra oss också, säger Paula.

Detta var alltså andra gången som SPF Seniorerna Svalan delade ut priset för god demensvård.

– Maria och Paula är ett gott exempel på att bedriva personcentrerad vård där den enskilde sätts i centrum, säger Ann-Christine Baar.