Sopstationen från helvetet

Partille

Att bo i Paradiset borde vara paradisiskt. Men nedre Paradiset i Partille hyser med stor sannolikhet den största sanitära olägenheten i hela kommunen. Det handlar om återvinningsstationen på den stora parkeringsyta som går under namnet Gamla gatan.
Här ställer restauranger sina grovsopor och annat folk både sina grovsopor och sitt vanliga hushållsavfall (!) som lockar fåglar och råttor. Äckligheter man måste kliva i för att nå behållarna, OM det alls går att nå dem (se bild). Till detta kommer att många av behållarna ofta är så överfyllda att man får gå hem med sina påsar igen, om man inte väljer att ta sig till andra stationer – där det aldrig ser ut på samma vis!
Det är en längre tid vi haft det så här. Och farten som det fylls på med nytt är förskräckande. Någon (kommunen?) skyfflar bort eländet emellanåt – och tre dagar senare ser det likadant ut igen! Farliga grovsopor och geggiga matrester.
Något skulle det naturligtvis hjälpa om man inte så ofta fann behållarna överfulla, men troligen behövs det starkare medicin än så. Varför inte övervakningskameror? Den kränkning av den personliga integriteten detta skulle innebära är intet mot den kränkning det innebär att stå till anklarna i andra människor matavfall och sortera sopor.

Jörgen O