Bild: Björn Dinau

Sävehof i guldläge efter första halvlek

Handboll

Handboll

Halva SM-finalen mellan H65 och Sävehof är spelad – då är Partillelaget i förarsätet efter en riktig drömstart.

7:11 in i den första halvleken tog H65 timeout. Då var Sävehof i ledningen med 6–2 efter två inledande fullträffar av Julia Eriksson och några riktigt vassa räddningar från Sävehofmålvakten Wilma Andersson.

Timeouten gav trots allt utdelning för Höör-gänget som fick hål på Sävehofförsvaret och Wilma Andersson samtidigt som Partillelaget tappade lite av tajmingen i offensiven.

H65 kvitterade så småningom till 7–7, men då tog Sävehof tag i tillställningen igen. En riktigt stark avslutning där Emma Fernis, efter att ha missat en straff i anfallet innan, lirkade in bollen i den första halvlekens sista sekund har vi en 13–10-ledning till Sävehof när halva SM-finalen är spelad.

Noterbart är att både Thess Krönell och Emma Fernis fått en hel del speltid trots att duon har dragits med skadebekymmer inför finalen. I Krönells fall har det rört sig om en sträckning och för Fernis del är det sedan en tid tillbaka en fot som krånglat.

Målen så här långt för Sävehof:

Julia Eriksson 3, Emma Fernis 2, Johanna Ahlm 2, Linnea Pettersson 2, Olivia Mellegård, Johanna Forsberg, Ida Odén.

  • Adam Andersson031-98 50 67