Bild: Leif Lundvall
Målskytt. Andreas Ekblad nätade återigen för Sävedalen.

Sävedalen kvar i täten

Fotboll

Två mål inom loppet av sju minuter – då tog Sävedalens herrar en ny blytung trepoängare och är kvar som serieledare i division 2.

Sävedalens IF fortsätter vara obesegrade när nu sex omgångar är avklarade av division 2. Helgens motstånd stod Prespa Birlik för, men laget kunde inte rå på Sävedalen.

Det var visserligen mållöst efter den första halvleken, men Sävedalen som stod som hemmalag i matchen skulle få en riktig drömstart på den andra. I den 49:e matchminuten kunde nämligen Alexander Wiksten ge laget ledningen med 1–0 och det skulle inte dröja till nästa fullträff. Bara sju minuter senare ökade Andreas Ekblad på till 2–0 med sitt tredje mål för säsongen och fastställde därmed slutresultatet.

På lördag väntar tabelltreorna Hittarp på hemmaplan för Sävedalens del.

På tal om obesegrade så är det precis vad Sävedalens damer också är så här långt. Division 3-nykomlingarna krossade Finlandia Pallo i helgen med 9–2 på hemmaplan. Där blev inte minst Kajsa Martinsson, Saga Willén och Tilda Karlsson tvåmålsskyttar.

Även Jonsered hade en trevlig vecka förra veckan i herrarnas division 3. Laget vann nämligen i överlägsen stil på hemmaplan mot IK Kongahälla. Slutresultatet blev 7–2 efter två mål vardera från Viktor Björklund, Tobias Wahlgren och Nihad Cengic. Även Peter Nilsson hittade nätet.

Öjersjö tog i helgen en riktigt viktig derbyseger mot Partille IF. Båda lagen har haft en tung säsongsinledning och här var det Öjersjö som drog det längsta strået. Matchen slutade 2–1 efter att samtliga mål kommit i den första halvleken. Målskyttar för Öjersjö blev Michal Kubic och Anders Hoffman. Partilles mål noterades Samuel Bergagård Dichter för.

Björndammen gjorde i samma division 5 en riktig uppryckning i den andra halvleken i bortamötet med Romelanda. Resultatet var 0–0 i halvtid, men BBK kom ut stenhårt i den andra och vann matchen med 4–1. Målskyttar blev Tony Rintamäki, Gabriel Girjoaba, Leonard Bogojevic och Vincent Andersson Ljungblad.

Partille IF SC tog säsongens första poäng i division 6 i helgen efter 0–0 mot Tollereds IF.

  • Adam Andersson031-98 50 67