• Bilder: Adam Andersson
    Tillbaka. Under sin senaste utlandstävling åkte Max Sundberg på en skada som tvingade honom till sjukhus, men nu är han återställd och öser på med tävlingar.
  • Max Sundberg.
  • Ville Svensson från hemmaklubben.
  • Lucas Hammarvik, Partille Trialklubb.
  • Elliot Jonsson.

Partilletalangen satsar stenhårt: ”Målet att vinna”

Trial

Han har redan som 13-åring tävlat i både EM och SM – nu lägger Max Sundberg från Partille Trialklubb ribban högt på hemmaplan inför en minst sagt fartfylld säsong.

”När man flyttade framhjulet så kunde det glida och då körde man på någon rot som man inte skulle göra”.

Det är Partille Trialklubbs talangfulle 13-åring, Max Sundberg, som reder ut de små misstagen från det första av två varv i hemmaklubbens Västtrialtävling. Det är den andra deltävlingen i serien för den här säsongen. I den första slutade Sundberg på en imponerande andraplats.

– Det var en riktigt bra tävling. Det var mycket varmare och inte lika blött som det är idag. Det blir ju mycket halare och en helt annan bana när det är blött underlag, säger Max Sundberg.

Nu går han stenhårt för att knipa förstaplatsen när serien har kommit till hans hemmabana.

– Målet är att vinna, säger Sundberg.

Späckat schema

Den första deltävlingen från i lördags och den andra som under 1 maj kördes på hemmaklubben är lite av startskottet för en minst sagt späckad säsong för den hårdsatsande Partilleföraren.

– Det är nu under krist flygare-helgen som det är ledigt, men annars är det tävling varje helg under resten av sommaren. Jag kör allt som går, säger Sundberg.

Sundberg har meriter från både Europamästerskap och SM, även om det senaste utlandsäventyret i Spanien inte riktigt gick som planerat. Det slutade nämligen med ett sjukhusbesök.

”Klämde tummen”

– Jag ramlade i den elfte sektionen och klämde tummen. Det gick hyfsat ändå. Jag kunde inte köra på en vecka, men sedan var det ingen fara.

Var det en tuff bana?

– Nja, lagom skulle jag säga, säger Max Sundberg.

Max Sundberg var en av dryga 20-talet från arrangörsklubben och totalt 95 deltagare i Partille Trialklubbs årliga tävling på 1 maj. En bra siffra på antal förare som har vuxit under de senaste åren.

– Det har varit ett litet uppsving, framför allt på ungdomssidan. Över hälften av dagens 95 startande är ungdomar och naturligtvis väldigt kul att det finns för framtiden. I vår klubb är det bara ungdomar som kör och de lite äldre får jobba med arrangemanget, säger Roger Bäckgren, en av Partilleklubbens arrangörer.

Med i Swemo

Nytt för i år är att tävlingen är ett Swemo-arrangemang. Tidigare har det varit en MHF-ungdomtävling.

– Alla andra klubbar valde att gå över till Swemo till i år och då fick vi hänga på för vi kan inte ha en klubb som tillhör ett annat förbund, säger Bäckgren.

Vad innebär det rent konkret för tävlingen?

– Klubben har alltid tillhört MHF-ungdom, men under 90-talet ansökte vi om medlemsskap i Swemo för att de äldre killarna inte skulle behöva byta klubb för att börja köra i SM. Till i år så är det här då bara en Swemo-tävling, men det spelar ingen större roll. Det är samma förare som tävlar och gör ingen större skillnad för arrangemanget, säger Roger Bäckgren.

När tävlingen sedan summerades stod det klart att Max Sundberg slutade på en andraplats i sin klass.

  • Adam Andersson031-98 50 67