• Bild: Partille kommun
    INSAMLING. Den 30 maj har kommunen en stor insamling i Partille arena till Fritidsbanken som öppnar senare i sommar.
  • Bild: Partille kommun
    Fritidsbanken. I sommar får Partille sin egen fritidsbank och just nu arbetar föreningskonsulenten Sandra Cronehag och folkhälsosamordnaren Annika Guldhed med att förbereda insamlingen av utrustning i Partille arena.

Partille öppnar fritidsbank

Partille

Har du gamla sportprylar du inte längre använder? Då är det dags att rota fram dem för den 30 maj har kommunen en stor insamling i Partille arena till Fritidsbanken som öppnar senare i sommar.

Fritidsbanken är en lånetjänst av sport- och friluftsprylar som vem som helst får låna helt gratis. Det är Partille kommun som ligger bakom initiativet vars syfte är att alla ska ha möjlighet att prova på olika sporter.

– Fritidsbanken är ett nationellt projekt med 65 uthämtningsställen i landet. Grundidén bygger på tillgänglighet och hållbarhet. Alla medborgare ska ha möjlighet att prova på olika sporter utan att det ska behöva kosta något. På samma gång sparar vi på jordens resurser och återanvänder fullt fungerande utrustning, säger Annika Guldhed som är föreningsadministratör och folkhälsosamordnare på Partille kommun.

Tillsammans med föreningskonsulenten Sandra Cronehag håller Annika Guldhed just nu på att förbereda inför den stora insamlingen som blir starten för Fritidsbanken.

– Vi tar emot alla typer av pjäxor, bollar, klubbor, rackets och vandringsutrustning. Alla har vi någon pryl som samlar damm i källaren. Så varför inte passa på att sommarstäda och skänka fungerade föremål som vi sedan kan låna ut, säger Sandra Cronehag.

Insamlingen i Partille arena den 30 maj pågår mellan klockan 15-20 och därefter kommer du kunna lämna föremål i två trävagnar som står placerade i Partille arenas foajé.  Inom kort kommer ytterligare vagnar att ställas ut i Kulturum på Gamla Kronvägen. När tillräckligt många förmål kommit in invigs Fritidsbanken som till en början håller öppet en dag i veckan för lån av utrustning.