Man begärs häktad för mord

PARTILLE

Natten till lördag hittades en man död i Säveån. Händelsen hanterades till en början som en olycka, men under lördagen inledde polisen en förundersökning om mord och på tisdagen begärdes en man häktad misstänkt för mord.

Det var under förmiddagen på lördagen som polis spärrade av ett område i Partille efter att en man hittats död. Mannen anträffades i Säveån strax efter midnatt natten mot lördag. Intill mannen finner man även en permobil som senare visar sig tillhöra den avlidne. Till en början hanterades ärendet som ett olycksfall men på grund av omständigheterna inledde polisen under lördagen en förundersökning om mord.

– Vi såg ingen brottsmisstanke utan ett olycksfall. Därefter har vi besökt bostad och pratat med anhöriga och fått fram uppgifter som pekar på att han kan ha utsatts för brott, säger polisens talesperson Stefan Gustafsson.

På söndagsmorgonen bekräftade polisen att det kan röra sig om ett mord. Enligt polisens presstalesperson Stefan Gustafsson hade en man anhållits misstänkt för brottet.

– Det pekar i en riktning mot en person, det är också en man som vi plockat in och han blev förhörd och anhållen.

Under tisdagen begärdes en man i 40-årsåldern häktad misstänkt för mord. Mannen är skäligen misstänkt, den lägre graden av misstanke, enligt Göteborgs tingsrätt. Häktningsförhandlingen väntades äga rum under onsdagen men vid den här tidningens pressläggning har något besked om häktning fortfarande inte kommit.

Polisen söker vittnen och uppmanar alla som kan ha sett något att höra av sig till polisen på nummer 114 14.

– Vi vill ha in vittnesuppgifter från folk som har sett en man på permobil, vem han umgåtts med, var han befann sig och vid vilka tidpunkter, säger Gustafsson.