En anhållen för misstänkt mord

Partille

Natten till lördag hittades en man död i Säveån. Händelsen hanterades till en början som en olycka, men under lördagen inledde polisen en förundersökning om mord och en man är nu anhållen misstänkt för brottet.

På lördagen spärrade polis av ett område i Partille efter att en man hittats död. Mannen anträffades i Säveån strax efter midnatt natten mot lördag. På grund av omständigheterna inledde polisen under lördagen en förundersökning om mord.

– Vi såg ingen brottsmisstanke utan ett olycksfall. Därefter har vi besökt bostad och pratat med anhöriga och fått fram uppgifter som pekar på att han kan ha utsatts för brott, säger polisens talesperson Stefan Gustafsson.

På söndagsmorgonen bekräftar polisen att det kan röra sig om ett mord. Enligt polisens presstalesperson Stefan Gustafsson har en man anhållits misstänkt för brottet.

– Det pekar i en riktning mot en person, det är också en man som vi plockar in och han blir förhörd och anhållen.

Polisen söker vittnen och uppmanar alla som kan ha sett något att höra av sig till polisen på nummer 114 14.

– Vi vill ha in vittnesuppgifter från folk som har sett en man på permobil, vem han umgåtts med, var han befann sig och vid vilka tidpunkter, säger Gustafsson.