Målvakten: ”Min viktigaste räddning”

Handboll

Handboll

Hon byttes in under slutminuterna av SM-finalen mot Höör – då gjorde Isabella Mouratidou först en räddning med ansiktet och sedan en fotbollsräddning som ledde fram till Ida Odéns avgörande.

Det var Wilma Andersson som fick förtroendet från start mellan stolparna i SM-finalen mot H65 och vilken start 19-åringen fick på matchen. Andersson gjorde räddning på räddning, klev fram på straffar från grundseriesegrarna och såg till att Sävehof hamnade i förarsätet i den första halvleken.

I den andra fick inte Sävehof samma stäm i försvarsspelet och i avslutningen av den andra halvleken valde Henrik Signell att byta in Isabella Mouratidou som skulle komma att få en riktig huvudroll i matchen.

Första riktigt viktiga räddningen var däremot inte den skönaste. Mouratidou räddade nämligen med ansiktet.

– Jag fick den i huvudet och fick jävligt ont, men nu känns det okej nu. Jag var jävligt nervös och ville bara vända matchen när jag fick komma in, säger Isabella Mouratidou.

Vid ställningen 21–21 och H65-anfall med mindre än minuten kvar kom sedan grundseriesegrarna till läget som såg ut att kunna bli avgörande – då klev 20-åringen fram igen. Sävehofmålvakten slängde sig och fick fingertopparna på bollen och gjorde så att Partillelaget fick chansen att avgöra.

– Det var härligt att få göra den. Det var bara att köra och gå på det hon gjort under hela matchen så fick det gå som det skulle gå. Jag fick den på fingertopparna och just nu känns det som min viktigaste räddning, säger Isabella Mouratidou.

19-åringen Wilma Andersson efter att guldet säkrats:

– Jag känner mig bara oövervinnelig. Det här slår till och med att ta studenten och det säger en del om vart man är just nu. Det är helt fantastiskt, säger Wilma Andersson.

  • Adam Andersson031-98 50 67