• Bild: FREDRIK LERNERYD
    PRISAD. Fredrik Lerneryd prisades nyligen av Sony i kategorin Professional Contemporary Issues för sin fotoserie Slum Ballet om unga studenter i Nairobi, Kenya som dansar balett.
  • Bild: FREDRIK LERNERYD
    PRISAD. Fredrik Lerneryd prisades nyligen av Sony i kategorin Professional Contemporary Issues för sin fotoserie Slum Ballet.

Lerneryd prisad för fotoserie

Kultur

I höstas ställde fotografen Fredrik Lerneryd från Sävedalen ut på Fotografiska i Stockholm. Utställningen var hans fotoserie Slum Ballet om unga studenter i Nairobi, Kenya som lär sig dansa balett. Ett projekt han arbetade med i två år.

Nu har han blivit prisad i Sony World Photography Awards för bilderna i den fotoserien. Fredrik Lerneryd vann i kategorin Professional Contemporary Issues. Priset tog han emot på en prisceremoni i London.

– Jag känner mig hedrad över priset och tacksam för att jag vann med just den här berättelsen. Jag hoppas att uppmärksamheten som projektet fått kommer hjälpa människor att förstå och se den passion och de drömmar som barnen har, men att den också skapar en annan nivå av förståelse för det dagliga livet som pågår i Kibera, säger han i ett pressmeddelande.