• 21-21. Med en halv minut kvar sköt Emma Fernis 21-21 på straff. Bild: BJÖRN DINAU
  • Emma Fernis ville skjuta avgörande straffen. Bild: BJÖRN DINAU
  • Emma Fernis ville skjuta avgörande straffen. Bild: BJÖRN DINAU
  • Emma Fernis ville skjuta avgörande straffen. Bild: BJÖRN DINAU
  • Emma Fernis ville skjuta avgörande straffen. Bild: BJÖRN DINAU
  • Emma Fernis. Bild: Björn Dinau

Landslagsstjärnans iskyla: ”Vill vara matchvinnare”

HANDBOLL

Bad tränaren om lov att få lägga straff med 40 sekunder kvar och underläge i SM-finalen – då klev Emma Fernis fram för sitt lag.

Det var efter 59:20 och underläge 20–21 som Sävehof fick straff. Fram till linjen klev landslagsstjärnan Emma Fernis. Vänstersläggan som missat straff i ett ganska viktigt läge i den första halvleken tvekade inte en sekund över att vilja ta den.

– Jag frågade ”Sigge” (Henrik Signell) om jag fick lägga nästa straff. För mig är det solklart, jag vill vara en matchvinnare. Det var bara att sätta nästa, säger Emma Fernis.

Vad hann du tänka när du klev fram?

– Inte så mycket faktiskt. Jag tänkte bara att jag skulle sätta den. Skulle vi ha chans att vinna var jag tvungen att sätta den och man hinner inte riktigt tänka. Det var bara ”sätt den”, säger Fernis.

Emma Fernis har dragits med en fotskada under stora delar av säsongen som har påverkat hennes spel både under matcher och träningar. Under finalen försökte hon ändå koppla bort smärtan så mycket som möjligt.

– Foten har påverkat mig, men jag har krigat på och försökt göra det jag kan, säger Fernis.

Vad säger du om Ida Odéns avgörande?

– Det är helt otroligt! Att hon får sätta den avgörande bollen i hennes sista match är helt fantastiskt, säger Emma Fernis som nyligen förlängt sitt kontrakt med Sävehof även över nästa säsong.

  • Adam Andersson031-98 50 67