• Arkivbild: BJÖRN DINAU
    DÅTID. Här en bild från april 2014 då Hanna Fogelström spelade mot Önnered.
  • Arkivbild: BJÖRN DINAU
    2014. Här en bild från april 2014 då Hanna spelar mot Önnered.

Klart: Hon blir ny manager i Sävehof

Handboll

Korsbandsskador stoppade spelarkarriären – nu tar den tidigare Sävehof- och landslagsspelaren Hanna Fogelström över som ny manager för Sävehofs damlag.

Hanna Fogelström har en framgångsrik handbollskarriär som spelare som hon dessvärre fått lägga bakom sig då knäskador satte stopp för spel. 27-åringen spelade länge i Sävehof innan det bar av för utlandsäventyr.

Sedan i oktober har hon sedan varit tillbaka i Sävehof på en administrativ tjänst, men nu står det alltså klart att hon tar över som ny manager för klubbens damlag.

– Det ska bli en rolig utmaning. Självklart är det lite spänt och helt nytt, men hade jag inte trott att det skulle bli bra hade jag aldrig tackat ja, säger Hanna Fogelström till Partille Tidning.

Kommer assisteras

Uppgiften har fram tills nu skötts av Anders Eliasson och inledningsvis kommer Fogelström att ta lite hjälp från just honom och klubbdirektören Stefan Albrechtsson.

– De har ett väldigt bra nätverk och jag kommer absolut måste ta lite hjälp från dem så här i början, säger Fogelström.

Vad förväntar du dig av det här jobbet?

– Jag tänker att det kommer bli en utmaning, men jag vill driva framåt och sätta min egen prägel på det även om man såklart inte kommer gå in och ändra på allt, säger den tidigare landslagsspelaren.

Vad tänker du om framtiden för Sävehofdamerna?

– Det kommer komma en del nya spelare och en sådan som Ida Odén som varit med länge slutar, men vi kommer ha höga ambitioner, säger Hanna Fogelström.

  • Adam Andersson031-98 50 67