Arkivbild: Björn Dinau
Förlänger. Sebastian Karlsson har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt för IK Sävehof.

Karlsson förlänger med Sävehof

Handboll

När Victor Fridén slutade mitt under förra säsongen klev Sebastian Karlsson fram och tog ett stort ansvar på högerkanten. Nu har högersexan skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

– Jag är väldigt glad över att det blir en fortsättning i Sävehof, här finns det bra möjligheter att fortsätta utvecklas som handbollsspelare och som individ. Hoppas vi syns i arenan nästa säsong, säger Sebastian Karlsson i ett pressmeddelande.

Sebastian startade sin karriär i handbollsskolan för att som junior testa lyckan i Spanien och BM Gades. Han återvände 2013 och var med att ta Sävehofs första Europacuptitel när herrlaget vann Challenge Cup 2014.

När Victor Fridén lämnade fick Karlsson större förtroende på högerkanten, en roll han axlat väl under säsongen bland annat genom att slå rekord i antal mål i en match – 15 stycken mot Aranäs i oktober.

– En kille med mycket energi och kunskap som vill inget mer än att stå överst på pallen när säsongen är slut. En Sebastian i laget med den utstrålningen och farten känns mycket bra. Han är en kille som har växt bra in i positionen och kommer att vara en av Sävehofs bäste spelare nästa säsong, säger Sävehofs Anders Eliasson i pressmeddelandet.

Nästa säsong kommer Karlsson att bilda kantpar tillsammans med Gustaf Wedberg, en minst sagt spännande kantduo.