Agust Eli Björgvinsson.

Isländsk målvakt klar för Sävehof

Handboll

Sävehofs herrar har gjort klart med en ny spelare på målvaktsposten. Det är den 23-årige islänningen Agust Eli Björgvinsson det rör sig om.

Agust Eli Björgvinsson är 23 år gammal och har spenderat hela sin karriär i moderklubben FH Hafnarfjardar, men nu väljar alltså islänningen att testa lyckan i Sävehof efter att Partilleklubben visat sin intresse för framtidsmannen.

– Sen jag såg Sävehof spela i Champions League för några år sedan har det alltid varit mitt favoritlag. Kulturen och staden fascinerar mig och jag tror att det är ett bra ställe att leva på. Jag tror att det här är den bästa klubben för att hjälpa mig att utvecklas och bli bättre, säger Agust Eli Björgvinsson i ett pressmeddelande.

23-åringen tror också att hans målvaktsstil kommer vara väl anpassad för Sävehof och den svenska högstaligan.

– Jag gillar lagets spelstil och jag tror att jag kommer passa väldigt bra in i lagets sätt att spela. Jag ser fram emot att träffa grabbarna i laget och att få börja träna med dem inför nästa säsong, säger Agust Eli Björgvinsson.

Agust Eli Björgvinsson är 190 centimeter lång, väger 90 kilo och har sju a-landskamper för Island på sin meritlista.

  • Adam Andersson031-98 50 67