Bild: Powerphoto

Här är det bra att bo

Partille

Förra veckan presenterades tidningen Fokus ranking – Här är det bäst att bo 2018. Partille placerar sig på plats 39 av landets 290 kommuner.

Det är tidningen Fokus som för trettonde gången listat alla landets kommuner utifrån hur det är att vara ung, äldre, ha familj i kommunen och arbeta i kommunen. Syftet med rankingen är att undersöka och belysa villkoren för boende och regional utveckling i stort. Resultatet ska ses som en indikator vad gäller livskvaliteten i landets kommuner.

Partille ligger i dag på plats 39. Kommunens tillväxt och storstadsnära läge är det som gör att Partille placerar sig högt upp i rankningen.

– Resultatet bekräftar att Partille är en populär och trivsam kommun. Vi ska fortsätta att utveckla, förädla och förvalta de värden som gör Partille attraktivt att bo och verka på, säger kommunalråd Stefan Svensson (M), i ett utlåtande på kommunens hemsida.

Sex kommuner i Göteborgsregionen kvalar in på topp 40-listan. Bäst i regionen är Mölndal med en andraplats. Därefter följer Göteborg på plats 5, Kungsbacka på plats 24, Kungälv på plats 31, Alingsås på 35 och Partille på 39.

– Det är ett fortsatt gott resultat för Partille som placerat sig i topp-fyrtio-skiktet i tidningens sammantagna ranking av landets kommuner flera år i rad, säger Per Bäckström, Partilles kommundirektör i ett yttrande på kommunens hemsida.

Rankingen görs i samarbete mellan Fokus och Internationella Handelshögskolan i Jönköping och bygger på närmare 50 mätbara variabler. Man tittar bland annat på i vilken kommun som det är bäst att vara ung, att ha familj, att arbeta och att vara äldre. Den baseras också på mätningar av var det är bäst arbeta och på andra variabler som huspriser, tillgång till bredband och flyg och befolkningstillväxt.