PERFEKT. Sävehofs tränare fick avsluta med det SM-guld som han så gärna ville ha. Bild: BJÖRN DINAU

Guldtränaren: ”Det är mitt största guld av alla”

Handboll

Handboll

Han har 32 år i Sävehof – nu lämnar Henrik Signell klubben och han gör det som guldtränare efter ett sanslöst finaldrama mot H65 Höör.

Henrik Signell har, åtminstone för den här sejouren, gjort sin sista match som tränare i Sävehof. Då fick han också avsluta en väldigt svängig säsong på bästa sätt, återigen.

Det blev ett nytt SM-guld för Sävehof och Signell efter att Ida Odén avgjort med bara två sekunder kvar av finalen. Då var det minst sagt en glad guldtränare efter finalen var över.

– Tjejerna är grymma. Att få vinna guldet med det här laget i år… Det är mitt största guld av alla. Det är enorm lycka, säger Henrik Signell.

Det har varit en säsong som bjudit på svackor som Sävehofdamerna inte sett tidigare. Henrik Signell medger också att det inte var mycket som talade för en 13:e SM-final när laget radade upp sex förluster efter varandra i grundserien, men laget tog sig samman och står nu med sitt elfte SM-guld under den här sejouren.

– Vi har haft en säsong som gått upp och ned, men tjejerna visar hur mycket de vill det här. Vi tränar, kämpar och sliter varenda dag och att få avsluta på det här sättet med Ida som avgör, det går inte att få ett bättre avslut, säger Signell.

Hur mycket betyder det för dig, efter 32 säsonger i klubben, att få avsluta på det här sättet?

– Just nu är det 90 procent glädje för tjejerna och kollegorna. Jag är så lyckligt lottad som får vara med om så mycket roliga saker och får ofta stå där när vi vinner. Jag får massa ros och det är så många som inte får det, men det är klart att det känns grymt att få avsluta på det här sättet, säger Signell.

Henrik Signells Sävehof fick en drömstart på den annars extremt svängiga finalen mot H65 och det var mycket tack vare 19-åringen Wilma Andersson mellan stolparna som Signell valde att ge förtroendet till.

– Hon saknar erfarenheten, men hon är en väldigt träningsvillig och ödmjuk spelare som man unnar all framgång, säger Henrik Signell.

  • Adam Andersson031-98 50 67